Köylülerin geçim kaynağı, kilogramı 500 liraya satılıyor

Kastamonu'nun Hanönü ilçesinde ormanlarda köylüler tarafından toplanan kuzu göbeği mantarının kilogramı 500 liraya satılıyor.

Kastamonu'nun Hanönü ilçesinde ormanlarda köylüler tarafından toplanan kuzu göbeği mantarının kilogramı 500 liraya satılıyor.

Kastamonu'nun Hanönü ilçesinde ormanlık alanlarda doğal olarak yetişen kuzu göbeği mantarı, köylerde yaşayan vatandaşlar tarafından toplanmaya başlandı. Köylerdeki vatandaşların gelir kaynağı olan kuzu göbeğinin kilogramı market ve semt pazarlarında 500 liraya satılıyor. Doğal ortamda yetişen mantar, bolca antioksidan madde barındırması ve protein, B1, B2 ve C vitamini açısından da zengin olması sebebiyle vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

500 milyona çekici satın aldı! Petrol devini taşıyacak
Afyonkarahisar Defterdarı dijitalleşme stedi
AKEDAŞ Antalya'ya 558 milyon lira harcadı
KONYA SANAYİSİNDE ENERJİ DEVRİMİ
Konya’da En Çok Tercih Edilen Kamyon Modelleri İçin Yeni Dönem Başlıyor