Köy sakinleri ayağı kırılan inek için seferber oldu

Afyonkarahisar'da ayağı kırıldığı için kayalıklarda mahsur kalan inek köylülerin yaklaşık 10 saat süren mücadelesi sonrası kurtarıldı.

Olay, Şuhut ilçesine bağlı Akyuva köyü Eseli yaylasında meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, bölgede besicilik yapan Nurettin Ö., hayvan otlattığı sırada ineklerden birisinin eksik olduğunu fark etti.

Ardından bölgede hayvanını arayan Nurettin Ö., ineğin kayalıklardan düşerek ayağının kırıldığını ve mahsur kaldığını fark etti. Ardından Nurettin Ö., akraba ve köylülerine haber vererek yardım istedi.

Bunun üzerine bir araya gelen köy sakinleri ip yardımıyla kayalıklarda mahsur kalan ineği kurtarıp ardından kendi yaptıkları sedyeye koyarak yaylaya götürdü.

Yaklaşık 3 kilometrelik bir yolculuğun ardından inek yaylaya ulaştırılarak, veterinere haber verildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri

Asırlık çınar ağaçları bakımsız kaldı: Bölgenin simgesi ağaçlar kurudu
Vatandaş ihbar etti, ekipler harekete geçti
DOA'DAN VATANDAŞA 33 MİLYON TL
Sinema Dünyasının Acı Kaybı: Efsane Oyuncu Sam Neill Hayatını Kaybetti
Maltepe Çınar Yaşam Kampüsü hizmete açıldı