Koronavirüs 23 Mayıs rakamları açıklandı! Ulaşımda maskeyi atmak için son bir gün

Sağlık Bakanı Koca, vaka sayısının üç gün üst üste binin altında olması halinde maske kullanımının toplu ulaşımda da serbest olacağını duyurmuştu. 23 Mayıs'ta vaka sayısının 922, vefat sayısı ise 3 olarak açıklanması toplu taşıma kullananları sevindirdi

Sağlık Bakanlığı, 23 Mayıs 2022 Koronavirüs vaka, vefat ve aşılama rakamlarını paylaştı. Buna göre son 24 saatte 3 kişi koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti, tespit edilen yeni vaka sayısı ise 922 olarak açıklandı.

İYİLEŞEN HASTA SAYISI BİN 105 OLARAK KAYDEDİLDİ.

Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan 24 saatlik verilere göre, 922 vaka tespit edildi, virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 3 oldu. Bir günde toplam 123 bin 536 test yapılırken, iyileşen hasta sayısı bin 105 olarak kaydedildi.

Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan tabloda en az 2 doz aşı olmuş 18 yaş üzeri nüfusu kapsayan verilere göre, Türkiye'de 2. doz aşılama ortalama yüzde 85,48 oldu. 1. doz ortalaması yüzde 93,18 olurken, 1., 2. ve 3. doz aşısını olan vatandaş sayısı toplamda 147 milyon 687 bin 693'e yükseldi.

Tabloya göre yüzde 89,5 ile Türkiye'de en çok aşılamanın gerçekleştirildiği Osmaniye'yi Ordu, Amasya, Muğla, Kırklareli, Çanakkale, Eskişehir, Balıkesir, Manisa ve Zonguldak takip etti.

EN DÜŞÜK AŞILAMA REKORU ŞANLIURFA'DA

Açıklanan tabloya göre yüzde 62,7 ile Türkiye'de en az aşılamanın gerçekleştirildiği Şanlıurfa'yı sırasıyla Batman, Siirt, Diyarbakır, Bingöl, Muş, Mardin, Bitlis, Ağrı ve Elazığ takip etti.

TOPLU TAŞIMADA MASKELERİ ATMAYA AZ KALDI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca dün akşam sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Vaka sayısı 905. Uzun süredir beklediğimiz gün geldi. Vaka sayısı 1000'in altına düştü. Vefat sayımız ise 5. Vaka sayısı üç gün üst üste binin altında gerçekleştiğinde, maske kullanımı toplu taşımada da zorunlu değil serbest olacak. Daha düşük sayıların haberini vermek dileğiyle!" ifadelerini kullanmıştı.

Vaka sayının bu gün de binin altında seyretmesi, maske zorunluluğunun kaldırılmasını gündeme getirirken, toplu taşıma kullanan ve ısınan hava nedeniyle nefes almakta zorlanan vatandaşları sevindirdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri

Merdiven altı güzellik salonuna polis baskını
Diş Kliniği Nasıl Seçilmeli?
36 bin sözleşmeli sağlık personeli istihdam edilecek
‘Çöl tozu’ atakları artırdı
Sıtma deyip geçmeyin: Ölümcül olabilir