Kore Yarımadasındaki gerilim

Seul'de, Kuzey Kore'nin insan hakları ihlalleriyle ilgili yasa tasarısı onaylandı

SEUL (AA) - Güney Kore'de, Kuzey Kore'nin insan hakları ihlalleriyle ilgili yasa tasarısı onaylandı.

Yonhap ajansının haberine göre, Kuzey Korelileri devletlerinin suistimallerinden korumayı amaçlayan yasa tasarısı, 212 kanun yapıcısının "evet" oyuyla onaylandı.

Hayır oyu kullananın olmadığı oylamada, 24 kanun yapıcının oylamaya katılmadığı belirtildi.

Güney Kore Birleşme Bakanlığı Sözcüsü Jeong Joon-hee, konuyla ilgili olarak "Kuzey Kore şimdi geçmişindeki insan haklarındaki sıkıntılı durumunu anımsamalı ve bunu düzeltmek için ciddi anlamda çaba sarf etmeli" ifadesini kullandı.

Kuzey Kore haber ajansı Uriminzokkiri'nin internet sitesinde ise Seul'un "çirkin komedi" hamlesiyle Kuzey Kore'nin insanlara değer veren siyasi sistemini itibarsızlaştırmaya çalıştığı kaydedildi.

Kuzey Kore'de işlendiği iddia edilen insan hakları ihlalleri ilk kez 2014'de BM Güvenlik Konseyi gündemine alınmıştı.

AA

Gündem Haberleri

Kadıköy’de cami yetersizliği: Cemaat sokakta namaz kılıyor
Deprem Bölgesinde 14 Bin 202 Derslik Tamamlandı
"FAİZ DE YOK, SENET DE"
SGK, BDDK ve MEB’de kritik atama ve görevden almalar
Kante’yi karşılamak isteyen taraftarların çıktığı çardak çöktü