Kore Mutfağı "Yemek Pişirme Atölyesi"nde tanıtıldı

ANKARA (AA) - Kore Kültür Merkezi, düzenlediği “Yemek Pişirme Atölyesi” etkinliğiyle ülke mutfağını Ankara'daki meraklılarına tanıttı.Ankara'da...

ANKARA (AA) - Kore Kültür Merkezi, düzenlediği “Yemek Pişirme Atölyesi” etkinliğiyle ülke mutfağını Ankara'daki meraklılarına tanıttı.

Ankara'da bir otelde düzenlenen etkinlikte, Güney Kore’den gelen usta aşçılar, meraklılarına Kore mutfağının inceliklerini anlattı. Kurulan mutfak tezgahlarında hünerlerini sergileyen katılımcılar, Kore mutfağının özelliklerini gösterdi.

Kore Kültür Merkezi'nin organize ettiği programda, meze olarak “Gujeolpan” adlı gurme tabağını hazırlayan katılımcılar, çorba olarak “Pyeonsu” adlı krep, sote sebze ve et karışımından oluşan tarifi uyguladı.

Başlangıç yemeği olarak ise Kore’nin ünlü lezzetlerinden “Bulgogi” adlı sotelenmiş dana bonfile ve soya sosu ile marine edilmiş sebzelerden oluşan yemek pişirildi.

Kore kültüründe yemek sunumunun incelikleri ve tabak süslemesi konusunda da bilgi alan katılımcılar, daha sonra yaptıkları yemekleri beraber yiyerek, sohbet etti ve hatıra fotoğrafı çekti.

AA

Kültür Sanat Haberleri

Uluslararası Turan Film Festivali'nde Türk Dünyası Sineması Bir Araya Geldi
Kültür ve Turizm Bakanlığı 2024 Yılı Sinema Sektörü Desteklerini Açıkladı
Türkiye’nin ilk kadın Hacivat oyuncusu
Turistik Diyarbakır Ekspresi ilk seferini tamamladı
Gülten Dayıoğlu 2023 Çocuk Romanı Ödülü, Tunç Kurt’un oldu