İstanbul’da faaliyet gösteren nakliye çetesi, sosyal medya üzerinden verdikleri ilanlarla müşterilere daha düşük fiyatlı taşımacılık teklif etti. Şüphelilerin, anlaştıkları kişilerin mallarını teslim aldıktan sonra ortadan kayboldukları belirlendi.
Konya dahil 6 ilde eş zamanlı operasyon
Konya dahil İstanbul, Aksaray, Bursa, Kocaeli ve Gaziantep’te düzenlenen operasyonlarda 9 şüpheli gözaltına alındı. Daha önce yakalanan 5 şüphelinin ise tutuklandığı öğrenildi.
Tır plakalarını değiştirip malları depoya götürdüler
Yapılan teknik ve fiziki takipte, şüphelilerin yükledikleri malları taşıyan tırların plakalarını değiştirdiği ve ürünleri kendi depolarına götürdüğü tespit edildi.
20 ton alüminyum ve binlerce dolarlık ürün ele geçirildi
Operasyonlarda 20 ton alüminyum, 32 hurda motosiklet ve piyasa değeri yaklaşık 70 bin dolar olan ketçap ele geçirildi. Ele geçirilen ürünler sahiplerine teslim edildi.
3 kişi tutuklandı
Gözaltına alınan şüphelilerden 3’ü tutuklanırken, 6 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Soruşturmanın sürdüğü bildirildi.