Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), 13–14 Ocak 2026 tarihlerinde oynanan Ziraat Türkiye Kupası karşılaşmalarına ilişkin disiplin kararlarını duyurdu.
Kurul, Gaziantep FK Teknik Sorumlusu Burak Yılmaz’ı, müsabaka görevlilerine yönelik hakaret ve tehdit gerekçesiyle 3 resmi müsabakada soyunma odasına ve yedek kulübesine giriş yasağı ve 80 bin TL para cezası ile cezalandırdı. Karar, oy çokluğu ile alındı.
Gaziantep FK ve Diğer Kulüplere Verilen Cezalar
Aynı müsabakada Gaziantep FK sporcusu Tayyip Talha Sanuç, rakip oyuncuya yönelik ciddi faul nedeniyle 2 maç men cezası aldı.
Öte yandan;
Galatasaray ve Fenerbahçe, taraftarlarının çirkin ve kötü tezahüratı nedeniyle ihtar cezası ile cezalandırıldı.
Gençlerbirliği Teknik Sorumlusu Metin Diyadin, hakeme yönelik sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle 1 maç men ve 80 bin TL para cezası aldı.
Konyaspor Gaziantep Deplasmanına Hazırlanıyor
Konyaspor, Trendyol Süper Lig’in 19. haftasında deplasmanda oynayacağı Gaziantep FK karşılaşmasının hazırlıklarına başladı.
Kayacık Tesisleri’nde, Teknik Direktör Çağdaş Atan yönetiminde yapılan antrenmanda, Eyüpspor maçında ilk 11’de forma giyen futbolcular yenileme çalışması yaptı. Antrenman, ısınma, 5’e 2, topla oyun ve koşu çalışmalarıyla tamamlandı.
Yeşil-beyazlı ekip, 22 Ocak Perşembe günü saat 14.30’da yapacağı antrenmanla hazırlıklarını sürdürecek.