Konyaspor yönetimi devre arasını bekliyor

Selman S. Akyüz

Atiker Konyaspor geçen hafta kongresini yaptı ve yönetime taze kan geldi. Şehirdeki büyük iş adamlarının yönetime girdiğini görmek güzel. Ali Akkanat, Celalettin Çakıcı, Erhan Gökmen, Mehmet Tosunoğlu, Fatih Tınmaz, Ömer Zeren ve Tayfun Yenikaynak gibi isimlerin Konyaspor’a güç katacağı aşikar. Bu arada uzun süredir görevde olan Ahmet Şan yönetimine ciddi ama sessiz bir muhalefet olduğunu da kongrede gördük. 300’den fazla delegenin sadece 62’sinin genel kurula gelmesi ve neredeyse bu sayının tamamının yönetimin asil ve yedek kurullarında yer alması bunun göstergesi ve bu fotoğraf hiç de hoş değil. Başkan Şan’ın bu delege yapısının değişmesi konusunda adım atacağına inanıyorum. Yoksa koskoca kulübe bu görüntünün yakıştığını kimse söyleyemez.

Kongrede kulübün kuruluş tarihinin değiştirilmesi de bence son derece olumlu. Konya Gençlerbirliği’nin 1922 olan kuruluş tarihinin kayıtlara geçirilmesi Konyaspor’un köklü geçmişinin zihinlere kazınması adına olumlu bir adım.

Konya’da büyük bir şirketten gelen 4 trilyonluk bağışın Konyaspor’a aktarılmasının ardından Basketbol şubesiyle ilgili çalışma yapılacağının açıklanması da Konya’daki basketbolseverlerin içini rahatlattı. Her şeyi bir kenara bırakalım, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla yapılan spor tesisleri gençlerin spor yapması için ev sahipliği yapmaya devam edecek. Bunun zorlamayla olduğu iddialarını umursamıyorum.  

Başakşehir maçından mutlaka puan çıkmalı
Saha dışında bunlar yaşanırken saha içi de büyük önem taşıyor. Konyaspor’un geçen yıl yaşadığı başarıya yeniden ulaşması büyük önem taşıyor. Hem geçen yıl ki başarının tesadüf olmadığını göstermek hem de Aykut Kocaman’ın oyun anlayışından rahatsız olanların çenesini kapatması için takımın ligi ilk 6 içinde bitirmesi gerekiyor.

Şu ana kadar oynanan maçlara baktığımızda hücum ve savunmayı rahatlatacak bir oyuncunun eksikliğinin hissedildiği görülüyor. Sezon başında Aykut Hoca’ya müdahale etmekten kaçınan yönetim devre arasında büyük ihtimalle inisiyatif kullanacak. Takımı öne doğru itecek ve rakip orta sahayı zorlayacak bir oyuncu alınması gerekiyor. Bu eksiklere rağmen ben Konyaspor’da büyük sorunlar olduğunu düşünmüyorum. Aykut Kocaman sorun çözmeyi bilen bir teknik direktör. Elinden geleni yapacağına inanıyorum. Tabi Fatih Terim bu saçmalık yapıp Milli takımdan gitmezse.