Trendyol Süper Lig'de 2. hafta heyecanı tamamlanırken puan durumundaki tablo da şekillenmeye başladı. Zorlu Kadıköy deplasmanında Fenerbahçe’ye 4-2 mağlup olan Konyaspor, ligin ilk iki haftasında puan elde edemedi. Kalesinde gördüğü 5 gole karşılık 2 gol atabilen ve eksi 3 averaja sahip olan yeşil-beyazlı ekip, 2. hafta sonunda 17. sırada yer alarak düşme hattının hemen üstünde kaldı ve lige sıkıntılı bir başlangıç yaptı.
Zirvede Başkent Rüzgarı: Gençlerbirliği Koltuğu Bırakmıyor
Haftanın en dikkat çeken performansına imza atan Gençlerbirliği, iki haftada topladığı 6 puanla liderlik koltuğuna oturdu. Başkent temsilcisini 4'er puanla Galatasaray, Samsunspor, Trabzonspor, Alanyaspor, Gaziantep FK ve Kasımpaşa takip ederken; şampiyonluk adaylarından Beşiktaş ise Alanyaspor deplasmanında aldığı 1-0'lık yenilgiyle 3 puanda kaldı.
Devler Haftayı Galibiyetle Kapattı
Haftanın açılış mücadelesinde Galatasaray, deplasmanda Erzurumspor FK’yı 4-0 gibi net bir skorla geçerek ilk galibiyetini aldı ve puanını 4’e yükseltti. Sahasında Başakşehir’i konuk eden Trabzonspor ise rakibini 2-1 mağlup ederek haftayı 4 puanla üst sıralarda tamamlamayı başardı.
Gol Krallığı Yarışında Victor Osimhen Tek Başına Zirvede
İkinci haftanın ardından gol krallığı sıralamasında Galatasaray'ın Nijeryalı yıldızı Victor Osimhen, kaydettiği 4 golle zirvede tek başına yer alıyor. Osimhen'in ardından 2'şer golle üst sıraları zorlayan oyuncular ise şu şekilde sıralandı:
Mason Greenwood (Fenerbahçe)
Mohamed Salah (Trabzonspor)
Adrian Benedyczak (Kasımpaşa)
Deian Sorescu (Gaziantep FK)
Dia Saba (Amed SK)
Eldor Shomurodov (Başakşehir)