Konyaspor saat gibi işliyor

Selman S. Akyüz

Gündüz maçları televizyon başındaki futbol seyircisine büyük saygısızlık. Bursaspor-Konyaspor maçı tam da stadyumun yarısının güneş yarısının gölge olduğu bir saatte başladı. Ligtv’nin beceriksiz yönetmen ve kameramanlarının da katkısıyla ya çok parlak ya da karanlık görüntülerle bir maç izledik.

 

Aykut Kocaman, 62 puan toplamış ve UEFA’ya gruplardan katılmış bir teknik direktörün rahatlığıyla maça yedek oyuncularla karıştırdığı bir kadroyla çıktı.

 

Orta sahada Ali Çamdalı’nın yanında oynayan Hadziahmedoviç’in savunmaya katkısı az olunca Bursaspor orta sahayı hızlı geçip ilk yarı zaman zaman tehlikeli oldu. Sağda başlayan M’Bamba ile yer değiştirselerdi belki daha dirençli bir orta saha olabilirdi. Emir de Bajic’e daha çok yardım edebilirdi. Yine de Konyaspor özgüveni yüksek bir futbol sergiledi. Bursaspor’un baskı kurmasına izin vermedi.

 

O saçma sapan golü oynadıkları futbolla normal şartlarda atmalarına imkan yoktu ancak bir türlü Süper Lig düzeyinde futbol oynamayı öğrenemeyen Mehmet Uslu, Bursa’ya güzel bir hediye verdi. Hemen sonrasında Skubiç ve Halil İbrahim’in akıl ve çabukluk dolu anlaşmasıyla tertemiz bir gol geldi. Bu gol sezon boyunca takımın elde ettiği başarıdan kaynaklanan özgüven sayesinde geldi.

 

Ligde istediğini bulamayan Bursaspor ikinci yarı hırçınlaştı. Ancak Kocaman yukarda maçın başında olması gerektiğini söylediğim değişikliği yapıp M’Bamba’yı ortaya çekince Bursa çok daha zorlanmaya başladı. Holmen ve Rangelov’un girişiyle Konyaspor’un hücum gücü de arttı. Oyuncularını çok iyi tanımasına rağmen Aykut Kocaman da bazen  böyle çok gerekli olmayan denemeler yapabiliyor.

 

Konyaspor, Bursaspor’un son 15 dakikadaki baskısını, savunmasındaki iki adam sayesinde çok iyi savuşturdu. Ali Çamdalı ve Abdülkerim Bardakçı, her tehlikeli pozisyonun içinde çok önemli müdahaleler yaptı.

 

Konyaspor, lig üçüncüsüne yakışır bir futbol ile makul bir sonuç aldı. Taraftarı asıl sevindirmesi gereken takımın kazandığı özgüven ve yedek kalan oyuncuların bile bu saat gibi işleyen takıma uyum sağlaması. Bunun mimarı da Aykut Kocaman. Gelecek sezon için umutları tazeleyen bir maç daha izledik. Tebrikler.