Konyaspor Deplasmanı Galatasaray'a Pahalıya Patladı

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Konyaspor deplasmanındaki disiplin ihlalleri nedeniyle Galatasaray'a 780 bin TL ceza verirken, Beşiktaş 670 bin TL ceza aldı; Amed SK futbolcusu Samuel Ballet ise 3 maç men edildi.

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Trendyol Süper Lig'de oynanan son hafta müsabakalarının ardından disiplin sevklerine ilişkin kararlarını açıkladı. Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) resmi internet sitesinden duyurulan kararlarda kulüplere, teknik ekiplere ve futbolculara ağır yaptırımlar uygulandı.

Galatasaray'a 780 Bin TL Ceza

PFDK, 30 Ekim 2026 tarihinde oynanan Konyaspor - Galatasaray karşılaşmasında yaşanan disiplin ihlallerini karara bağladı. Sarı-kırmızılı kulübe, taraftarlarının neden olduğu saha olayları gerekçesiyle 280 bin TL para cezası verildi. Aynı müsabakada çirkin ve kötü tezahürat eyleminin bu sezon misafir kulüp olunan maçlarda 4. kez tekrarlanması nedeniyle Galatasaray'a 500 bin TL ek para cezası uygulandı.

Ayrıca çirkin tezahüratta bulunan Misafir Tribün Kuzey Üst A, B ve C bloklarındaki taraftarların elektronik bilet kapsamındaki kartları bloke edilerek bir sonraki deplasman maçına girişleri engellendi. Galatasaray hakkında merdiven boşluklarının boş bırakılmaması iddiasıyla yapılan sevk ise ihlalin unsurları oluşmadığı gerekçesiyle cezasız sonuçlandı.

Beşiktaş ve Kasımpaşa'ya Ağır Tezahürat Cezaları

01 Kasım 2026 tarihindeki Kasımpaşa - Beşiktaş müsabakasında taraftarlarının kötü tezahüratını bu sezon deplasmanda 5. kez gerçekleştiren Beşiktaş, 670 bin TL para cezasına çarptırıldı. İlgili misafir tribün blokundaki seyircilere de kart blokajı getirildi. Ev sahibi Kasımpaşa ise benzer ihlalin sezon içindeki 2. tekrarı nedeniyle 500 bin TL para cezası alırken, hakem açıklamaları sebebiyle kurula sevk edilen Kasımpaşa Teknik Sorumlusu Emre Belözoğlu hakkında ceza tayinine yer olmadığına karar verildi.

Samuel Ballet'e 3 Maç Men ve Para Cezası

Amed Sportif Faaliyetler'in Eyüpspor ile oynadığı maçta ihraç öncesi rakibine yönelik şiddetli hareketi nedeniyle Samuel Leo Beat Ballet, 3 resmi müsabakadan men ve 100 bin TL para cezası aldı. Oyuncuya ihraç sonrası sportmenliğe aykırı davranışı sebebiyle 100 bin TL ek para cezası kesildi. Amed SK ayrıca merdiven boşluğu ve saha olayları ihlalleri nedeniyle toplamda 780 bin TL para cezası ile tribün blokajı cezası aldı.

Diğer Kararlar

  • Erzurumspor FK: Protokol tribünündeki seyirciye yönelik hakaretleri nedeniyle Teknik Sorumlu Serkan Özbalta ve antrenör Ziya Akçeken'e 1'er maç soyunma odası ve yedek kulübesine giriş yasağı ile 50'şer bin TL para cezası verildi.

  • Kocaelispor: Çaykur Rizespor maçında merdiven boşluklarının 3. kez boş bırakılmaması sebebiyle 350 bin TL para cezasına çarptırıldı.

  • Fenerbahçe & Göztepe: Fenerbahçe - Göztepe maçındaki çirkin tezahürat nedeniyle Fenerbahçe'nin belirlenen iç saha tribün bloklarındaki seyircilerine kart blokajı uygulandı. Konuk ekip Göztepe ise 200 bin TL para cezası ve misafir tribün blokajı cezası aldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Konyaspor Haberleri

Konyaspor Samsun Deplasmanına Taktik Çalışmayla Hazırlandı
KONYASPOR'U HEDEF SEÇTİ
KONYASPOR TAKTİK ÇALIŞTI
KONYASPOR'DAN DAHA KÖTÜLERİ DE VAR
Konyaspor'un Rakibi Samsunspor Başakşehir'e 5-2 Yenildi