21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası, Konya’da Meram Şehir ve Yaşam Kültürü Müzesi'nde düzenlenen renkli etkinliklerle kutlanmaya başlandı. Programa il protokolünün yanı sıra çok sayıda vatandaş da katıldı.
Açılış konuşmasını yapan Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, Türk mutfağının ve özellikle Konya mutfağının, evrensel bir lezzet zenginliğine sahip olduğunu vurgulayarak, “Bu zenginlik, geçmişten bugüne taşınan güçlü bir kültür mirasıdır” dedi.
“Anadolu, binlerce yıllık lezzetlerin taşıyıcısı”
Konya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Uzbaş ise yaptığı konuşmada, Anadolu’nun her köşesinin binlerce yıllık lezzetlerin taşıyıcısı olduğunu belirterek, “Bu değerli mirası yaşatmak, tescil ettirmek ve uluslararası alanda tanıtmak için birçok projeyi hayata geçiriyoruz” ifadelerini kullandı.
Vali Akın’dan kültürel etkinliklere davet
Konya Valisi İbrahim Akın, konuşmasında vatandaşlara hafta boyunca sürecek olan etkinliklere katılma çağrısı yaptı. Akın, “Türk mutfağı, kültürümüzü geleceğe taşıyan bir medeniyet aracı, coğrafyamızın ve ecdadımızın damakta iz bırakan en zarif anlatımıdır” dedi.
Yarışmacılara ödül, katkı sağlayanlara plaket
Protokol konuşmalarının ardından, etkinliklere katkı sunan işletmelere, kamu kurumlarına, kuruluşlara ve STK’lara plaket takdim edildi. Ayrıca yemek yarışmasında dereceye giren yarışmacılar da ödüllerini aldı.
Geniş katılımlı kutlama programı
Kutlama programına; Konya Valisi İbrahim Akın, Konya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Uzbaş, Konya Cumhuriyet Başsavcısı Halil İnan, Meram Kaymakamı Bayram Yılmaz, Karatay Kaymakamı Cengiz Ayhan, Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Haldun Soydal, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Konya Bölge Müdürü Oğuz Tunç, İl Kültür ve Turizm Müdürü Fikret Fidan ile İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit katıldı.
Türk Mutfağı Haftası etkinliklerinin hafta boyunca farklı mekanlarda çeşitli programlarla devam edeceği bildirildi.