Konya'nın kahramanlarına Başkan Altay'dan teşekkür

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, İtfaiye Teşkilatı’nın 311. kuruluş yıl dönümü ve İtfaiye Haftası dolayısıyla yayımladığı mesajda, teşkilatın fedakârlığına ve gücüne dikkat çekti.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, İtfaiye Teşkilatı’nın 311. kuruluş yıl dönümü ve İtfaiye Haftası dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı. Başkan Altay, mesajında itfaiyecilerin hem yangınlarda hem de doğal afetlerde toplumun en önemli güvencelerinden biri olduğunu vurguladı.

Günlük hayatta karşılaştığımız en zorlu zamanlarda hep yanımızda olan İtfaiye Teşkilatımızın 311. kuruluş yıl dönümünü gururla kutluyoruz” diyen Başkan Altay, itfaiyecilerin yalnızca yangın söndürmekle kalmadığını, aynı zamanda afet anlarında da vatandaşların yardımına koşan kahramanlar olduğunu ifade etti.

“İnsanların can ve mal güvenliğini sağlamak gibi son derece kutsal bir sorumluluğu omuzlayan itfaiyeciler, toplum hayatındaki özverinin en somut karşılığıdır” diyen Altay, Konya genelinde teşkilatın kapasitesini artırmak adına yoğun bir çalışma yürüttüklerini kaydetti.

Konya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Teşkilatı'nın, 31 ilçede, 75 merkezde, 810 personel ile görev yaptığını belirten Başkan Altay, teşkilatın 2024 yılında 13.835, 2025 yılının ilk üç çeyreğinde ise 10.502 olaya müdahale ettiğini açıkladı.

Başkan Altay, mesajını şu sözlerle tamamladı:
“Bu vesile ile; canları pahasına milletimizin güvenliğini koruyan kahraman şehit itfaiyecilerimizi rahmet ve minnet anıyor; görev başında büyük fedakârlıkla emek veren tüm itfaiyecilerimize yürekten teşekkür ediyorum. Tüm itfaiyecilerimizin İtfaiyecilik Haftası kutlu olsun.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

KONYA Haberleri

ALACABEL'DE KAR YAĞIŞI ETKİSİNİ GÖSTERDİ
Seydişehir polisi şüpheli araçtan 4 ruhsatsız tabanca ele geçirdi
5 AYRI KAZADA 10 YARALI
LATİN AMERİKA LİDERLERİYLE BULUŞTU
HAFTA SONU YAĞIŞLI GEÇECEK