Konyalı iş adamları Çin'de

Geçtiğimiz hafta düzenlenen bir haftalık gezi kapsamında Guangzhou, Shenzhen ve Hong Kong şehirleri başta olmak üzere Konya’dan giden 12 kişilik heyet Çin’e hem iş hem gezi maksatlı bir ziyarette bulundu.

Ziyaret çerçevesinde birçok tarihi ve turistik mekanlargezildi, fotoğraflandı ve Çin kültürü merkezinde gözlemlendi. En çok akıllarda kalan iseAşere-i Mübeşşere`den (Hayattayken cennetle müjdelenen 10 kişi) olduğu söylenen sahabelerdenSaad bin Ebu Vakkas'a atfedilen 651 yılında yapılan türbe oldu.

Gezi süresince sadece kültür olarak değil birçok sektöre dünyaya liderlik eden Çin pazarının yerinden görme fırsatını bulan heyet, Türkiye’nin ve Konya’nın da bu pazardan etkilendiği düşüncesiyle Guangzhou Belediye Başkanı ve heyetine misafir oldu. Önceki yıllarda Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı bey’in girişimleri sonucunda kardeş şehir olan Guangzhou belediyesi ve Meram Belediyesi, yapılan iş gezisinin Guangzhou’ya yapılmasında etken oldu. Burada çok sıcak karşılanan ekip hem tarih hem kültür hem yatırım dolu zengin bir sohbet gerçekleştirdi.Öncelikle Guangzhou hakkında biraz bilgi edinildikten sonra, sektörlerin liderleri,Türkiye’nin Çin’deki ekonomik ve kültürel varlığı, Çin Pazar stratejisi ile ilgili fikir alışverişinde bulunuldu.Toplantı sonunda ise alınan ‘Konya’da Mini Bir Fuar’ kararı her iki tarafın da sektörel anlamda ortak pazar oluşturmak için ev sahipliğini Konyalı iş adamlarının üstleneceğini ve bu mini fuarın gerçekleştirilmesi yolunda ilk adım atıldı.

Ekonomi Haberleri

Tarımda Türkiye mucizesi! 24 Yılda katlandı
Ford Otosan'da Üretim Durdu: Fabrikalarda Hareketlilik
İŞSİZ KALMAK YASAK
Ünlü havayolu şirketi resmen iflas etti, uçuşları askıya alındı
UZMANLARDAN YATIRIMCIYA UYARI