Konyalı gençlerin üretim azmi! Pedallı antiseptik üretiyorlar

Konya'nın Sarayönü ilçesinde, Şehit Ramazan Akyürek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmenleri, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele için el antiseptiği standı üretiyor.

İlçede bulunan okullar ve resmi kurumlar için üretilen el antiseptiği stantları, üretimin ardından yerlerine teslim ediliyor.

Şehit Ramazan Akyürek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Mehmet Emin Beyaztaş, el ile temas etmeden kullanılabilen bir stant ürettiklerini söyledi.

Standın, pedalına basılarak kullanıldığını aktaran Beyaztaş, şunları kaydetti:

"Yaptığımız araştırmaların ardından en kullanışlı olabilecek şekilde tasarladığımız standımızı öğretmenlerimizle birlikte yaptık. Standın yapımında metal teknolojileri ile mobilya ve iç mekan tasarım alanı öğrencilerimiz de çalıştı. İki hafta içerisinde hedeflediğimiz sayıda üretim yaptık. İmalatta on öğrenci ve dört öğretmenimiz görev aldı."

KONYA Haberleri

760 SEÇMEN SANDIK BAŞINA GİTTİ
TIR DEVRİLDİ SÜRÜCÜ YARALI
Ali Ulvi Kurucu Gençlik Merkezi’nde bahar dönemi kayıtları başlıyor
KONYA’DA MUKADDES EMANETLER KONYA'DA
BMW'SİYLE YAYAYA ÇARPTI