Konya'daki 'köpek dövüşü' cinayetinde yeni gelişme!

Konya'nın Çumra ilçesinde komşular arasında 'köpeklerin dövüşmesi' nedeniyle çıkan bıçaklı kavgada baba ile oğlunun öldürülmesi olaylarıyla ilgili gözaltına alınan cinayet zanlısı baba ile oğlu sevk edildikleri mahkeme tarafından tutuklandı.

Konya'nın Çumra ilçesinde "köpeklerin dövüşmesi" nedeniyle çıkan bıçaklı kavgada baba ile oğlunun ölümüne ilişkin, serbest bırakılan diğer şüpheli de tutuklandı.

İçeri Çumra Mahallesi Aslım Yaylası'nda komşular arasında çıkan bıçaklı kavgada Erol (58) ile oğlu Furkan Fırat'ın (24) öldürülmesinin ardından, olayın tanıkları dinlendi.

Yürütülen soruşturma sonucunda, adli kontrolle serbest bırakılan Mehmet Z. (54) yeniden gözaltına alındı.

Çumra Adliyesine sevk edilen şüpheli, nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklandı.

Konya Cumhuriyet Başsavcılığından yazılı açıklama

Konya Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan yazılı açıklamada, basın yayın kuruluşlarında yer alan "Konya'da iki komşunun köpeklerinin dövüşmesi nedeniyle çıkan bıçaklı kavgada baba ve oğlu öldü" haberine konu olayla ilgili olarak Çumra Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatıldığı belirtildi. Soruşturma kapsamında, 7 Mayıs 2020 tarihinde Çumra ilçesi İçeri Çumra Mahallesi Aslım Yaylası'nda ikamet eden şüpheliler M.Z. ile oğlu olan M.Z.'nin çıkan tartışma sonrasında komşuları E.F. ile oğlu F.F.'yi bıçaklayarak öldürdükleri ifade edildi. Açıklamanın devamında, "Olayla ilgili olarak, Çumra Cumhuriyet Başsavcılığınca olay yeri inceleme ve otopsi işlemlerinin yapıldığı, olay nedeniyle gözaltına alınan şüpheliler M.Z. ve oğlu M.Z.'nin "kasten öldürme" suçundan Çumra Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildikleri, Çumra Sulh Ceza Hakimliğince hakkında tutuklama kararı verilen şüpheli M.Z.'nin konumuna uygun Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna gönderildiği, soruşturmanın devamı doğrultusunda olay yerinde bulunanların alınan beyanları akabinde baba M.Z. tekrar gözaltına alınarak 16.05.2020 tarihinde "kasten öldürme" suçundan Çumra Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildiği, Çumra Sulh Ceza Hakimliğince hakkında tutuklama kararı verilen şüpheli baba M.Z.'nin konumuna uygun Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna gönderildiği, Çumra Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma devam etmekte olup, soruşturmanın safahatı ve sonucu hakkında bilgi verilecektir" denildi.

Olay

Çumra ilçesi İçeri Çumra Mahallesi Aslım Yaylası'nda 8 Mayıs'ta, Mehmet Z.'e ait çoban köpeği, komşusu Erol Fırat'ın köpeğiyle boğuşmaya başlamıştı.

Köpeğini, oğlu Mehmet ile almaya gelen Mehmet Z., Furkan Fırat ile tartışmıştı. Kavgaya dönüşen olayda baba Erol Fırat bıçakla öldürülmüş, ağır yaralanan oğlu ise ambulansla hastaneye kaldırılırken yolda hayatını kaybetmişti.

Kavgada yaralanan Mehmet Z., tedavisinin ardından adliyeye sevk edilmiş, çıkarıldığı hakimlikçe "kasten öldürme" suçundan tutuklanmıştı. Baba Mehmet Z. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

KONYA Haberleri

Konya'nın kalbi Ramazan'da burada atıyor! Hesaplı ve güvenilir iftar
Konya’da 602 uyuşturucu hapla yakalanan şahıs hakkında ilk karar
Konya'da aranıyordu! Başkasının ehliyetine fotoğrafını yapıştırınca yakalandı
Konya'da atla caddeye çıkan genci gören şok oldu!
Alman çift karavanla Türkiye turuna Konya'da mola verdi