Konya’da et ve et ürünleri sektöründe faaliyet gösteren Zafer Et ve Et Ürünleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi, ekonomik zorluklar nedeniyle konkordato başvurusunda bulundu. Konya 2. Asliye Ticaret Mahkemesi, 25 Şubat 2025 tarihli ara kararıyla şirket için 3 ay süreyle geçici mühlet kararı verdi.
Mahkeme ayrıca, konkordato sürecinin yönetilmesi için geçici konkordato komiseri olarak Ahmet Bulca’yı görevlendirdi. Şirketin bu süre içinde mali durumunu toparlaması ve alacaklılarıyla anlaşmaya varması bekleniyor.
Alacaklılar İtiraz Edebilecek
İcra ve İflas Kanunu’nun 288. maddesi gereğince, alacaklılar bu karara ilan tarihinden itibaren 7 gün içinde itiraz edebilir. İtiraz etmek isteyen alacaklıların, konkordato sürecinin gereksiz olduğunu delilleriyle birlikte mahkemeye sunmaları gerekiyor.
Konya Ticaret Sicili’ne 57308 numarasıyla kayıtlı olan şirketin konkordato sürecine ilişkin gelişmeler yakından takip edilecek.