Konya'daki konkordatoya 3 ay mühlet

Konya’da faaliyet gösteren Zafer Et ve Et Ürünleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi, yaşadığı mali sıkıntılar nedeniyle konkordato talebinde bulundu. Mahkeme, şirkete 3 ay süreyle geçici mühlet tanıdı ve geçici konkordato komiseri atadı.

Konya’da et ve et ürünleri sektöründe faaliyet gösteren Zafer Et ve Et Ürünleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi, ekonomik zorluklar nedeniyle konkordato başvurusunda bulundu. Konya 2. Asliye Ticaret Mahkemesi, 25 Şubat 2025 tarihli ara kararıyla şirket için 3 ay süreyle geçici mühlet kararı verdi.

Mahkeme ayrıca, konkordato sürecinin yönetilmesi için geçici konkordato komiseri olarak Ahmet Bulca’yı görevlendirdi. Şirketin bu süre içinde mali durumunu toparlaması ve alacaklılarıyla anlaşmaya varması bekleniyor.

Alacaklılar İtiraz Edebilecek

İcra ve İflas Kanunu’nun 288. maddesi gereğince, alacaklılar bu karara ilan tarihinden itibaren 7 gün içinde itiraz edebilir. İtiraz etmek isteyen alacaklıların, konkordato sürecinin gereksiz olduğunu delilleriyle birlikte mahkemeye sunmaları gerekiyor.

Konya Ticaret Sicili’ne 57308 numarasıyla kayıtlı olan şirketin konkordato sürecine ilişkin gelişmeler yakından takip edilecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

TESK UYARDI
Bakan Şimşek, Kira ve Eğitim Enflasyonunu İşaret Etti: Yeni Adımlar Geliyor
91 YENİ MİLYARDER DAHA
89 YILLIK DEV HAVLU ATTI
PAYCO’ya kara para aklama operasyonu: 11 gözaltı