Konya'da Zafer Bayramı coşkusu

Konya’da, 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları çerçevesinde Atatürk Anıtına çelenk sunulmasının ardından resmi geçit töreni yapıldı.


30 Ağustos Zafer Bayramının 93. yıldönümünde ilk tören Atatürk Anıtında yapıldı. Törende, Konya Valisi Muammer Erol, 3. Ana Jet Üs ve Garnizon Komutanı Hava Pilot Tümgeneral Haluk Şahar, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasının ardından program Konya Valiliğinde tebrik töreniyle devam etti. Vali Erol, Tümgeneral Şahar, Büyükşehir Belediye Başkanı Akyürek ve CHP Konya Milletvekili Mustafa Hüsnü Bozkurt askeri ve sivil erkanı valilikteki kabulünün ardından Feritpaşa Caddesinde resmi geçit töreni yapıldı. Protokol tarafından cadde üzerinde törene katılan askerlerin ve vatandaşların bayramı kutlandıktan sonra İstiklal Marşı okundu, göndere Türk Bayrağı çekildi.
Hava Pilot Yüzbaşı Yener Köknar, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) adına yaptığı günün anlam ve önemini belirten konuşmasında, "Aziz şehitlerimiz biz de sizler gibi vatanımız ve bayrağımız için ölmeye yeminli azimli ve inançlıyız. Bize bıraktığınız eserleri sonsuza kadar yaşatacağımıza yüce Türk milletinin mutluluğu, vatanımızın bölünmez bütünlüğü için mücadele edeceğimize, karşımıza çıkacak dahili ve harici her türlü tehdidi sizin yaptığınız gibi yok edeceğimize şerefimiz ve namusumuz üzerine söz veriyoruz" dedi.
Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Konya Şubesi'nin bir üyesi de "Bayrak” adlı şiiri okudu. Şiirin okunmasının ardından resmi geçit töreni yapıldı. Sancak ve askeri birliklerin geçişini, protokol üyeleri ayakta takip ederek selamladı.
Geçidin ardından törene katılan askeri erkan ve vatandaşlar Konya Garnizon Komutanlığı'na bağlı askeri birliklerin kullandığı silah ve teçhizat sergisini gezerek bilgi aldı. Sergide yer alan silahlar ve jandarma köpekleri vatandaşlar tarafından ilgi gördü.

KULU’DA BAYRAM KUTLAMALARI

Konya’nın Kulu ilçesinde 30 Ağustos Zafer Bayramı çeşitli etkinliklerle kutlandı. Atatürk Anıtı’nda gerçekleştirilen törene Kaymakam Hüseyin Avcı, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Mikail Arıkan ve Belediye Başkanı Ahmet Yıldız, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı. Daha sonra Atatürk Anıtı’na çelenk sunumunun ardından günün anlam ve önemi adına konuşma yapıldı. Tören Kulu Kaymakamı Hüseyin Avcı’nın tebrikleri kabulü ile sona erdi.

CİHANBEYLİ’DE 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI KUTLAMALARI
Konya’nın Cihanbeyli ilçesinde 30 Ağustos Zafer Bayramı çeşitli etkinliklerle kutlandı.
Atatürk Anıtı’nda gerçekleştirilen törene Cihanbeyli Kaymakamı Ahmet Gencer, Cihanbeyli Belediye Başkanı Mehmet Kale, Garnizon Komutanı, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı. Cihanbeyli Kaymakamlığı, Cihanbeyli Belediyesi ve Garnizon Komutanlığı’nın Atatürk Anıtı’na çelenk sunumunun ardından günün anlam ve önemi adına konuşma yapıldı. Tören Cihanbeyli Kaymakamı Ahmet Gencer’in tebrikleri kabulü ile sona erdi. 

Yerel Haberleri

SAFLAR DOLDU, DUALAR EDİLDİ
TANITIM TOPLANTISI YAPILDI
M1 Konya AVM’de imza günleri ve Kitap Fuarı başlıyor
Bel ağrınız artıyorsa bu bilgiye kulak verin
Meram'ın Yeşil Hazinesi Kışa Hazırlanıyor