Konya İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, Beyşehir ilçesinde silah kaçakçılığına yönelik geniş çaplı bir çalışma gerçekleştirdi.
KOM Şube Müdürlüğü koordinesinde, Beyşehir KOM Büro Amirliği ekiplerinin ortak yürüttüğü teknik ve fiziki takip sonucunda şüpheli araçlar durduruldu.
Yüzlerce silah ve parça ele geçirildi
Durdurulan araçlarda yapılan aramalarda; 250 adet ruhsatsız tabanca ve şarjör ile 617 adet tabanca parçası ele geçirildi.
Ele geçirilen silahların yasa dışı yollarla temin edilerek piyasaya sürülmek istendiği değerlendirildi.
3 şüpheli gözaltına alındı
Operasyon kapsamında 3 şüpheli şahıs gözaltına alındı. Şüpheliler hakkında 6136 Sayılı Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkında Kanun kapsamında adli işlem başlatıldığı bildirildi.
Mücadele kararlılıkla sürecek
Yetkililer, silah kaçakçılığı ve ruhsatsız silah bulundurulmasına karşı yürütülen çalışmaların kararlılıkla devam edeceğini vurguladı.