Konya'da tramvay raya indi

Konya’da raylı sistem ağını genişletmek amacıyla sürdürülen Adliye-Şehir Hastanesi Tramvay Hattı projesinde sona yaklaşıldı; enerji montajları gece gündüz devam ediyor.

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen Adliye-Şehir Hastanesi Tramvay Uzatma Hattı projesinde altyapı ve ray döşeme işlemleri başarıyla tamamlandı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı iş birliğiyle hayata geçirilen projede, şu an için tramvaylara güç sağlayacak olan elektrik kablo ve tel montajları büyük bir titizlikle gerçekleştiriliyor. Ekipler, hattın bir an önce hizmete girmesi için çalışmalarını gece gündüz demeden sürdürüyor.

Öğrenciler İçin Yeni İstasyon

Proje kapsamında okullar bölgesi için özel bir planlama yapıldı. Öğrencilerin eğitim yuvalarına daha kolay ve güvenli bir şekilde erişebilmeleri için inşa edilen tramvay istasyonunda sona gelindi. Modern mimarisiyle dikkat çeken durak, bölgedeki ulaşım yoğunluğunu önemli ölçüde hafifletecek.

Test Sürüşleri İçin Geri Sayım

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, projenin geldiği son aşamayı değerlendirerek, "Hattımızda artık test sürüşleri öncesindeki son hazırlıkları yapıyoruz. Çalışmalarımız bittiğinde, seferlerin güvenliği için gerekli testleri tamamlayıp hattı hemşehrilerimizin hizmetine sunacağız" dedi. Konya'nın çevreci, konforlu ve hızlı toplu ulaşım ağını güçlendirme hedefiyle yürütülen bu dev yatırım, tamamlandığında şehrin trafik yükünü azaltacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

KONYA Haberleri

KTO Seçimlerinde Yoğun Katılım: Öztürk’ten Teşekkür Mesajı
Kulu’da kontrolden çıkan otomobil şarampole devrildi: 2 yaralı
SAĞANAK KAZALARI BERABERİNDE GETİRDİ
KONYA'DA HAZIRLIK TAMAM
OY VERME SÜRECİ BAŞLADI