Konya’da sabah ve akşam saatlerinde binlerce aracın geçtiği, şehir trafiğinin kalbinde yer alan Veysel Karani Caddesi, Kanalizasyon Master Planı kapsamında yapılacak ana kolektör hattı çalışmaları nedeniyle 23 Haziran – 30 Eylül tarihleri arasında araç trafiğine kapatıldı.
Konya Büyükşehir Belediyesi AKOM tarafından yapılan açıklamaya göre, Sancak Mahallesi sınırlarında yer alan Dr. Sadık Ahmet Caddesi ile Şehit Mehmet Remzi Yersel Caddesi arasında kalan bölümde yer altı altyapı çalışmaları başlatıldı.
Özellikle Bosna Hersek Mahallesi’nden Dr. Sadık Ahmet Caddesi’ne giden yön üzerinde etkili olacak bu kapanma, bölgedeki araç yoğunluğunu artırabilir. Bu nedenle sürücülerden alternatif güzergâhları kullanmaları ve yönlendirme tabelalarına dikkat etmeleri isteniyor.
Sürücülere Uyarı: Alternatif Yolları Kullanın
Yetkililer, çalışmalar süresince vatandaşların planladıkları güzergâhları önceden kontrol etmeleri ve toplu taşıma alternatiflerine yönelmeleri konusunda da uyarıda bulundu.
Konya trafiği açısından kritik öneme sahip bu bölgede yaşanacak aksaklıkların minimum seviyede tutulması hedefleniyor.