Konya'da suç önleme çalışmaları

Konya Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yürütülen suç önleme ve aydınlatma çalışmalarının devam ettiği belirtildi.

Konya Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Asayiş Şube Müdürlüğü, Merkez İlçe Emniyet Müdürlükleri ve ekiplerince, suçun oluşmadan önlenmesi amacıyla 8-15 Kasım tarihleri arasında Kabahatler Kanunu ile asayiş olaylarına ilişkin denetim ve uygulamalar yapıldığı bildirildi.

Bu denetimlerde, Kabahatler Kanunu'na muhalefet eden sarhoşluk, dilencilik, kimlik bildirmeme, gürültü çıkarma gibi suçlardan toplam 306 kişiye 21 bin 254 lira para cezası kesildiği ifade edilen açıklamada, ekipler tarafından umuma açık yerler ile halkın yoğun olarak bulunduğu yerlerde yapılan denetimlerde de toplam 1596 araç ve 7234 kişinin sorgulandığı vurgulandı.

Açıklamada, bu sorgulamalarda da toplam 144 kişi hakkında da maksat dışı bıçak ve silah bulundurma suçlarından yasal işlem yapıldığı, suç aletlerinin ele geçirilmesi ile muhtemel olayların önlendiği duyuruldu.

POLİS-ADLİYE Haberleri

Gazeteci Ali Çağatay tutuklandı: İBB yöneticisi paylaşımı sonrası cezaevinde
Kocaeli'de özel harekatlı fuhuş operasyonu! Yüzlerini tişörtle kapattılar
Ankara'da 225 gözaltı, 178 tutuklama
Yatırım Vaadiyle 1,5 Milyar Liralık Vurgun İddiası
Bergama'da İş Yerinde Silahlı Saldırı: 1 Kişi Hayatını Kaybetti