Konya'da Özel Bir Bireyin En Büyük Hayali Gerçek Oldu: Gönüllü Amir Telsiz Başına Geçti

Konya'da yaşayan 25 yaşındaki engelli Zeynel Abidin Sarıçiçek'in itfaiyeci olma hayalini Konya Büyükşehir Belediyesi gerçekleştirdi. Sancak İtfaiye Merkezi'nde telsiz başına geçen genç, amirlik görevini bizzat üstlendi.

Konya'da yaşayan 25 yaşındaki zihinsel ve bedensel engelli Zeynel Abidin Sarıçiçek, çocukluğundan bu yana kurduğu itfaiyeci olma hayaline kavuştu. Özel bireyin bu anlamlı isteğine kayıtsız kalmayan Konya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, genç adamı Sancak İtfaiye Merkezi bünyesinde misafir etti. Merkeze adım attığı ilk andan itibaren itfaiye personeli tarafından büyük bir coşku, çiçekler ve alkışlarla karşılanan Sarıçiçek, duygu dolu anlar yaşadı.

Telsizden Ekiplere Talimat Verdi

Karşılama töreninin ardından sembolik olarak gönüllü itfaiye amiri unvanını üstlenen Zeynel Abidin, vakit kaybetmeden telsiz başına geçti. Görevi esnasında sahada bulunan tüm itfaiye ekiplerine seslenerek çalışmalarında kolaylıklar diledi. Unutulmaz bir gün geçiren genç amir, itfaiye personeliyle birlikte uygulamalı eğitimlere de katılarak yangın söndürme, ekip koordinasyonu ve acil durum yönetimi süreçlerini yerinde deneyimledi. Ekip arkadaşlarına talimatlar vererek olay yerine intikal eden Sarıçiçek, müdahale çalışmalarını bizzat yönetti.

"Türkiye'nin En İyi İtfaiyesi Konya İtfaiyesi"

Hayalini gerçeğe dönüştürmenin haklı gururunu ve mutluluğunu yaşayan Zeynel Abidin Sarıçiçek, gördüğü ilgiden dolayı yetkililere ve itfaiye çalışanlarına teşekkür etti. Konya İtfaiyesi ailesinin bir parçası olmaktan büyük onur duyduğunu belirten genç adam, merkezdeki personeli sık sık ziyaret edeceğini ifade etti. Konya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Amiri Emre Yılmaz ise ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirerek kapılarının özel bireylere ve Zeynel Abidin'e her zaman sonuna kadar açık olduğunu vurguladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

KONYA Haberleri

LAVANTA YAĞI TESİSİNDE YANGIN
TARAFTAR MASKELİ ÖRGÜTE 51 TUTUKLAMA
Konya’da Yıllardır Beklenen O Projede Tarih Belli Oldu! İlk Adım Atıldı
Konya’da Yaz Modu Kapanıyor: Termometreler 23 Dereceye Geriliyor
DUALAR SEMAYA YÜKSELDİ