Konya'da okullar açılmadan matematik daveti

Konya Bilim Merkezi, TÜBİTAK destekli Türkiye’nin ilk ve en büyük bilim merkezi olarak, “Matematik Haftası” ile öğrencilere eğlenceli ve öğretici bir ara tatil deneyimi sunuyor.

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından şehre kazandırılan Konya Bilim Merkezi, öğrenciler için düzenlenen “Matematik Haftası” etkinliğiyle ara tatili eğlenceli ve öğretici hale getiriyor. TÜBİTAK destekli Türkiye’nin ilk ve en büyük bilim merkezi olan Konya Bilim Merkezi, interaktif etkinliklerle dolu programını 16 Kasım Pazar gününe kadar sürdürecek.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, etkinlikle matematiğin sadece bir ders değil, aynı zamanda eğlenceli bir öğrenme aracı olarak sunulduğunu belirtti. Başkan Altay, “Matematiği sadece ders kitaplarında değil, hayatın her alanında görmek mümkün. Çocuklarımızın analitik düşünme, problem çözme ve üretme becerilerini geliştirecek bu tür etkinlikleri desteklemeye devam edeceğiz. Tüm öğrencilerimizi ve ailelerini Konya Bilim Merkezi’ne davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

Etkinlikler, farklı şehirlerden gelen öğrenciler tarafından da yoğun ilgi görüyor. Öğrenciler, sıkılmadan eğlenerek yeni bilgiler edindiklerini belirterek Başkan Altay’a teşekkür etti.

Matematik Haftası kapsamında, Altın Oran Dedektifleri atölyesinde doğadaki ve sanattaki matematiksel sırlar keşfediliyor. Fraktal etkinliklerinde sonsuz geometrik desenlerin büyüsü yaşanırken, çocuk oyun alanlarında matematikle şekillenen deney setleriyle öğrenme keyfi sürüyor. Dijital Labirent Oyunu ise öğrencilere kendi stratejilerini geliştirme ve labirentte yol bulma imkanı sunuyor.

Konya Bilim Merkezi, ara tatil boyunca öğrencileri birbirinden farklı matematiksel oyun ve aktivitelerle buluşturarak, bilimi eğlenceli bir deneyim haline getiriyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri

GELECEĞİN SANATÇILARI SELÇUKLU’DA YETİŞECEK
OKULA BAŞLAMA YAŞI DEĞİŞİYOR
BİTAM: Konya'dan Yükselen Bilim Üssü Türkiye'nin AR-GE Merkezi Oluyor
Engelli Kızı İçin Her Gün Merdiven Çıkan Anne, Okula Asansör Yapılmasını Talep Etti
PAZARLAMA LİDERLERİNDEN 2026 ÖNGÖRÜSÜ: EN BÜYÜK YATIRIM YAPAY ZEKAYA