Konya'da karantinada tutulan umreciler 1 hafta daha misafir edilecek

Konya’da koronavirüs karantinasına alınan umre ziyaretçileri hakkında son dakika kararı geldi. Buna göre umreciler bir süre daha misafir edilecek.

Umreden döndükten sonra Ankara ve Konya'da karantinaya alınan vatandaşların 14 günlük karantina süresi dün itibariyle sona eriyordu.

Ancak umrecilerden alınan örneklerin sonuçları ve virüsün kuluçka süresiyle ilgili konular ortaya çıkınca tahliyeler ertelenmişti.

Konya'daki iki öğrenci yurduna yerleştirilen ve 14 gün karantina süresi dolanlardan bazılarının Pazar günü yapılan 'Kovid-19' testinin pozitif çıkması sonucu Bilim Kurulu kararıyla tahliye işlemi 1 hafta ertelendi.

Buna göre şimdilik umrecilerin herhangi bir olumsuzluk olmaması durumunda önümüzdeki hafta Pazar ya da Pazartesi günü tahliye edileceği öğrenildi.

Gündem Haberleri

300 Yıllık Sadabad Sarayı Restorasyonu Tamamlanıyor
Kurtlar Vadisi'nde Kazım Kaşifoğlu karakterini canlandıran oyuncu ifade verecek
Eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Burhan Özfatura vefat etti
Barışın binlerce yıllık izi Hattuşa’da gün yüzüne çıktı
Kocaeli tarımında çift hasat dönemi