×
  • Anasayfa
  • Konya
  • Ekonomi
  • POLİS-ADLİYE
  • Konyaspor
  • Yaşam
  • Dünya
  • Spor
  • Magazin
  • Teknoloji
  • Kültür Sanat
  • Sağlık
  • EĞİTİM
  • Yerel Gündem
  • Türkiye
  • İlçeler
  • Gündem
  • Politika
☰
  • Anasayfa
  • Foto Galeri
  • Konya
Ad

Konya'da kar yerini ayaza bıraktı

Kar yağışının ardından soğuk havanın etkisini artırdığı kentte, hava sıcaklığı sıfırın altında 10 dereceye düştü

28 Aralık 2018 Cuma 09:37
Konya'da kar yerini ayaza bıraktı
112

Konya'da kar yerini ayaza bıraktı

Kar yağışının ardından soğuk havanın etkisini artırdığı kentte, hava sıcaklığı sıfırın altında 10 dereceye düştü.

Konya'da kar yağışının ardındın etkisini arttıran soğuk hava, hayatı olumsuz etkiliyor.

Konya'da kar yerini ayaza bıraktı
212

Kent merkezi ile ilçelerinde etkili olan kar yağışı, yerini ayaza bıraktı. Sabahın erken saatlerinde dondurucu soğun etkisini en çok hissedenler yayalar ve dışarıda çalışanlar oldu. Hava sıcaklığının sıfırın altında 10 dereceye düştüğü kentin birçok bölgesinde buzlanma meydana gelirken, köprülerde, tabelalarda ve evlerin çatı kenarlarında buz sarkıtları oluştu. 

Konya'da kar yerini ayaza bıraktı
312

Şehirdeki kar manzarasını değerlendirmek isteyen bazı vatandaşlar ise soğuk havaya rağmen kentin en hakim tepelerinden Akyokuş Seyir Tepesi'ne çıktı. Akyokuş Seyir Tepesi'ndeki yürüyen merdivenlerin buz ile kaplandığı gözlemlendi. 

412

Akyokuş Seyir Tepesi'ne kar manzarasında hatıra fotoğrafı çekinmek için gelen ilkokul 4. sınıf öğrencisi Hülya Dişçi, yaptığı açıklamada, Konya manzarasını izlemek için tepeye geldiklerini ancak havanın çok soğuk olması nedeniyle birkaç fotoğraf çekip hemen döneceklerini söyledi. 

512

Kar topu oynamak için Akyokuş Tepesi'ne geldiklerini ifade eden 8. sınıf öğrencisi Elif Dişçi ise "Hava şu an çok soğuk. Her yer buz olmuş durumda." ifadelerini kullandı. Konya'da soğuk havanın ileriki günlerde de etkisini sürdüreceği belirtildi. 

612
712
812
912
1012
1112
1212