Konya’da Kaçak Et Çekimine Karşı Sıfır Tolerans

Konya’da Kurban Bayramı boyunca kaçak ve hijyenik olmayan et çekimine karşı özel denetim ekipleri kuruluyor. Kasaplar, bayramın ilk günü itibarıyla hizmet verecek, et çekim ücreti 15 TL olacak. Kaçak et çekimine izin verilmeyecek.

Konya’da Kurban Bayramı süresince halk sağlığını korumak amacıyla kaçak ve hijyenik olmayan et çekimine karşı önlemler artırıldı. Her ilçede oluşturulan özel denetim ekipleri, kasaplar dışında et çekimine izin vermeyecek. Bayramın ilk gününden itibaren kasaplar vatandaşların hizmetinde olacak.

Yetkililerden Ortak Karar

Alınan tedbirler, Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Muharrem Karabacak, İl Tarım ve Orman Müdürü Duran Seçen, İl Ticaret Müdürü Mustafa Çağlayan ile ilçe tarım müdürleri ve zabıta yetkililerinin katılımıyla düzenlenen toplantıda belirlendi. Toplantıda, hijyenik olmayan ortamlarda yapılan kaçak et çekiminin önüne geçilmesi için ilçelerde özel denetim ekiplerinin kurulması kararlaştırıldı.

Denetim Ekipleri Tüm İhbarları Takip Edecek

Kurulan ekipler, bayram boyunca gelen tüm ihbarları titizlikle denetleyerek, hijyen koşullarına uygun olmayan yerlerde kaçak et çekimine müsaade etmeyecek. Kasapların et çekim ücretinin 15 TL olarak belirlenmesi ve bu ücret tarifesinin iş yerlerinde görünür şekilde asılması kararı da alındı.

KONESOB Başkanı’ndan Uyarı

Toplantının ardından açıklama yapan KONESOB Başkanı Muharrem Karabacak, "Mahalle aralarında, sokak ortasında kurulan seyyar et çekim makineleri temizlik ve soğutma kriterlerinden uzak olduğu için etlerin bozulmasına ve sağlık sorunlarına yol açıyor" dedi. Başkan Karabacak, bu tür kaçak ve hijyen dışı et çekimine kesinlikle izin verilmeyeceğini, yasalar çerçevesinde gerekli işlemlerin uygulanacağını vurguladı.

Vatandaşlara Kasap Tercihi Uyarısı

Karabacak, vatandaşları da sağlıklı ve güvenilir et tüketimi için bakım ve temizlik denetimleri düzenli yapılan kasapları tercih etmeleri konusunda uyardı. Böylece hem halk sağlığı korunacak hem de olası sağlık risklerinin önüne geçilmiş olacak.

Konya’da bu bayramda hijyen ve denetim öncelikli yaklaşımıyla, kaçak ve sağlıksız et çekimine karşı sıkı mücadele devam edecek.

Yorum Yap
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

KONYA Haberleri

KURA TARİHİ AÇIKLANDI
CAM KUBBE DİKKAT ÇEKTİ
Murat Kurum’a Selçuk Üniversitesi’nden fahri doktora verildi
KONYA'DA KAR KALINLIĞI 36 SANTİMİ GÖRDÜ
Konya'nın ‘Tepe’sine 6 Katlı Teras Geliyor: 324 Konutluk Projede ÇED Süreci Başladı