Konya’da iki şubesi vardı: Tatlı devi konkordato ilan etti

Türkiye genelinde 400’ün üzerinde şubesi bulunan Ekleristan, yaşadığı ekonomik sıkıntılar nedeniyle konkordato başvurusunda bulundu. Mahkeme firmaya 3 ay geçici mühlet verdi, inceleme süreci başladı. Markanın Konya'da 2 şubesi bulunuyordu.

2020 yılında kurulan ve kısa sürede Türkiye’nin birçok kentinde yaygınlaşan Ekleristan Gıda Sanayi Ticaret A.Ş., ekonomik sorunlar nedeniyle Bursa 1. Asliye Ticaret Mahkemesi’ne konkordato başvurusu yaptı. Türkiye genelinde 400’ün üzerinde şubesi bulunan firmanın Konya’da da 2 şubesi faaliyet gösteriyordu.

MAHKEMEDEN 3 AYLIK GEÇİCİ MÜHLET KARARI

Mahkeme, şirketin talebini değerlendirerek 3 ay süreyle geçici mühlet kararı verdi. Bu süreçte firmanın mali yapısının detaylı şekilde incelenmesi için Nesrin Beşe konkordato komiseri olarak görevlendirildi.

NİHAİ KARAR İNCELEME SONRASI VERİLECEK

Komiser tarafından hazırlanacak rapor doğrultusunda Ekleristan’ın mali durumu mercek altına alınacak. Nihai konkordato kararı, yürütülen incelemelerin tamamlanmasının ardından 3 aylık süreç içinde açıklanacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Türkiye’ye 4 yeni sanayi koridoru geliyor
MİLYONLARIN GÖZÜ BU MASADAYDI
Büyükşehirden üreticiye destek: 320 ton mandalinayı alıp ücretsiz dağıttı
ENFLASYON KONTROLDE
EPDK, depolamalı enerji projelerinde 5 şirketin önlisansını iptal etti