Konya'da İflas Eden Şirketin Alacaklıları İçin Kritik Duyuru

Konya 1. Asliye Ticaret Mahkemesi tarafından iflasına karar verilen Al-Öz Mühendislik Nakliyat İnşaat Petrol Otomotiv Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi'nin iflas sürecine dair Ek-4 sıra cetveli ilanı yayımlandı. İtiraz süreci ve detaylar açıklandı.

Konya 1. Asliye Ticaret Mahkemesi, 27 Nisan 2022 tarihinde verdiği kararla Al-Öz Mühendislik Nakliyat İnşaat Petrol Otomotiv Sanayi ve Ticaret Limited Şirketinin iflasına hükmetti. Mahkeme kararına göre, iflas aynı gün saat 15.25 itibarıyla açıldı. Şirketin iflas sürecine dair karar resmiyet kazanırken, Ek-4 sıra cetveli de Konya 1. İcra Dairesi tarafından yayımlandı.

Alacak Talepleri ve Çekişmeli Durumlar

İcra Dairesi tarafından açıklanan Ek-4 sıra cetvelinde, şu detaylar yer aldı:

  • Turan Toprak (T.C. 13237515186) ve Mevlüt Doğan (T.C. 45856541604) isimli şahısların alacak talepleri 1. sırada, vekalet ücreti ise 4. sırada "çekişmeli alacak" olarak kabul edildi.
  • Gammetest NDT Mühendislik Kalite Kontrol Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi (Vergi No: 3880594134) tarafından yapılan alacak talebi ise 4. sırada reddedildi.

İtiraz Süreci Başladı

İcra İflas Kanunu’nun ilgili maddelerine (166, 230-237) göre, sıra cetveline dair itirazlar için hukuki süreç başlamış durumda.

  • Gösterilen alacakların esasına ilişkin itirazların 15 gün içerisinde Konya Asliye Ticaret Mahkemelerinde,
  • Sıraya dair itirazların ise 7 gün içerisinde Konya İcra Hukuk Mahkemelerinde yapılması gerekiyor.

Ek-4 sıra cetveli, Konya 1. İcra Dairesi’nde incelemeye açık durumda. İlgili taraflar belirtilen süreler içinde gerekli başvuruları yapabilir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

35 BİN EURO MAAŞLA ŞOFÖR ALACAK
TRAFİK SİGORTASINDA YENİ DÖNEM
O ÜLKEYE GİRMEK ARTIK O KADAR KOLAY DEĞİL
YEŞİL ALTIN HASADI BAŞLADI
Türkiye’ye 4 yeni sanayi koridoru geliyor