Konya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yaklaşık 8 aylık takibin ardından Hizbullah örgütüne yönelik olarak Konya ve Diyarbakır'da sabah erken saatlerde eş zamanlı operasyon düzenlendi.
Konya'nın birçok bölgesinde yapılan operasyonlarda 34, Diyarbakır'da 6, Mersin'de 3 ve İstanbul'da 1 kişi olmak üzere toplam 44 kişi gözaltına alındı.
Operasyonda, yaklaşık 100 araç ve 300 polis görev aldı.
Operasyonda gözaltına alınanlar, Numune Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra ifadeleri alınmak üzere TEM Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.
GEÇEN YIL BENZER BİR OPERASYON YAPILMIŞTI
29 Ocak 2007’de Konya Emniyet Müdürlüğü’nün yaptığı operasyonla gece yarısı gözaltına alınan 37 vatandaş, 2 Şubat 2007 günü tutuklanarak Konya E Tipi Cezaevi’ne gönderilmiş, tutukluların bir bölümü daha sonra Adana F Tipi Cezaevi’ne sevk edilmişti.
İşlerini kaybeden 37 kişi 250 gün hapiste kaldıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.
Memleket