Konya'da dev etkinlik! Çevre ve Sıfır Atık Festivali açılış için gün sayıyor

Türkiye’de ses getirecek Konya Çevre ve Sıfır Atık Festivali 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde Selçuklu Kongre Merkezi’nde başlayacak. 3 gün sürecek festivalde çalıştay, söyleşi ve paneller, sergiler, konserler ve çok sayıda atölye ile etkinlikler yer alacak

Çevre ve sıfır atık farkındalığı oluşturmak amacıyla düzenlenen Konya Çevre ve Sıfır Atık Festivali 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde Selçuklu Kongre Merkezi’nde başlıyor. 3 gün sürecek festival Türkiye'de ses getirecek.

Artan dünya nüfusu, kentleşme ve sanayi üretimi sebebiyle oluşan çevre ve insan sağlığının bozulması tehdidine dikkati çekmek ve bu alanda örnek bir farkındalık çalışması olan “Çevre ve Sıfır Atık Festivali” 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde misafirlerine kapılarını açıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın öncülüğünde, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca başlatılan sıfır atık seferberliği kapsamında bakanlıkça himaye edilen festivalde Selçuklu Belediyesi’nin yanı sıra Konya Büyükşehir, Karatay ve Meram Belediyeleri de paydaş olarak yer alıyor. Konya Sıfır Atık ve Çevre Festivali 5-6-7 Haziran tarihleri arasında gerçekleşecek. Ayrıca çevre ve sıfır atıkla ilgili çalıştayda ülke genelinden birçok kamu kurumu da konuşmacı ve dinleyici olarak yer alacak.

Selçuklu Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek olan Çevre ve Sıfır Atık Festivali’nin içeriğinde ise çevre ve sıfır atık bilincinin, duyarlılığın artırılmasına yönelik paneller, çalıştay, söyleşiler, gösteriler, müzikaller, atölye çalışmaları, konserler gibi pek çok etkinlik yer alacak.

KONYA ÇEVRE VE SIFIR ATIK FESTİVALİNİN AMACI 'ÇEVRE VE SIFIR ATIK BİLİNCİ'

Günümüz dünyasında artan nüfus, üretim ve kentleşmenin beraberinde getirdiği atık miktarındaki artışın insan ve çevre sağlığına etkisini azaltma adına atık yönetimi çalışmalarını zorunlu hale getirmiştir. Bu çerçevede verimliliğin ve kaynakların etkin kullanımının artırılması, geri dönüşümün en yüksek ölçüde sağlanması, çevre ve toplum sağlığının korunması anlamında bu konuda gelecek nesillerde bu farkındalığın oluşturulması çevre ve sıfır atık bilincinin oluşturulmasına katkı sağlamak dikkatleri bu noktaya çekmek festivalin temel amacı olarak yer alıyor.

ÇEVRE VE SIFIR ATIK ÇALIŞTAYI SELÇUKLU BELEDİYESİ KOORDİNASYONUYLA GERÇEKLEŞTİRİLECEK

Çevre ve Sıfır Atık Festivali’nde Selçuklu Belediyesi’nin koordinasyonuyla gerçekleşecek olan Sıfır Atık ve Çevre konulu çalıştayın her günü için katılımcıların programlardan keyif alarak öğrenecekleri ve dikkat algılarını güçlendirecek konu başlıklarıyla bağlantılı interaktif workshoplar, atık dönüşümü uygulama webinar gösterimleri, biyobozunur uygulamalar gibi motive edici içerikler yer alacak. Zirvede konuşmacı ve katılımcı olarak başta Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı olmak üzere Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü ile birçok şehrin il ve ilçe belediyeleri ve Konya’dan 31 ilçe belediyesi yer alacak.

SÖYLEŞİ VE PANELLER

Üç gün boyunca sürecek festivalde her gün saat 15.00'te şu söyleşi ve paneller gerçekleştirilecek:

  • 1. Gün: Yeşil Enerji,
  • 2. Gün: Yeşil Ulaşım,
  • 3. Gün: Yeşil Mimari panelleri yer alacak.

Söyleşi kısmında ise:

  • 1. Gün: Güven İslamoğlu,
  • 2. Gün: Eyüp Kemal Sevinç
  • 3. Gün: Gökhan Çınar sahne alacak.

KONSERLER

Konya Çevre ve Sıfır Atık Festivalinde akşam konserlerde izleyicisiyle buluşacak olan sanatçılar ise Selçuk Balcı, Mehmet Erdem ve Yusuf Güney olacak.

ETKİNLİKLER

Konya Çevre ve Sıfır Atık Festivalinde 11.00 – 20.00 saatleri arasında belirlenen periyotlarla çocuklara, gençlere ve yetişkinlere hitap eden etkinlikler de katılımcılara eğlenceli vakit geçirtirken farkındalık oluşturmaya katkı sağlayacak.

Etkinliklerin içeriğinde ise çevre ve sıfır atık duyarlılığına dikkat çeken çocuk etkinlik alanı, aktivite alanları, içerisinde Dönüşüm Oyuncak Atölyesi, Doğal Sabun Yapım Atölyesi, Ahşap Dönüşüm Atölyesi, Basit (Evde/Bahçede) Kompost Yapım Atölyesi, Tohum Topu ve Tohum Kâğıdı Atölyesi, Gastro Eko Atölyesi gibi atölyelerin yer aldığı alanlar yer alacak. Ayrıca geri dönüşüme dikkat çeken sergiler, stantlar da bu alan içerisinde yer alacak.

Katılımcılara festival süresi boyunca bazı hediye ve ikramlarda da bulunulacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

KONYA Haberleri

Konya'nın kalbi Ramazan'da burada atıyor! Hesaplı ve güvenilir iftar
Konya’da 602 uyuşturucu hapla yakalanan şahıs hakkında ilk karar
Konya'da aranıyordu! Başkasının ehliyetine fotoğrafını yapıştırınca yakalandı
Konya'da atla caddeye çıkan genci gören şok oldu!
Alman çift karavanla Türkiye turuna Konya'da mola verdi