Konya’da Demokrasi Nöbeti’ne devam

Konya'da Mevlana Meydanı'nda toplanan vatandaşların "demokrasi nöbeti" devam ediyor

 Konya'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından başlatılan "demokrasi nöbeti" sürüyor.

Ellerinde Türk bayraklarıyla Mevlana Meydanı'nı dolduran kadın erkek, genç yaşlı on binlerce vatandaş, darbe girişimini protesto ediyor.

Katılımcılar, "Dik dur, eğilme, bu millet seninle", "Vur vur inlesin, Pensilvanya dinlesin" sloganları atıyor.

Gecenin ilerleyen saatlerinde Türk bayrakları ile donattıkları araçlarıyla konvoy oluşturup kentin belirli noktalarında protestolarına devam eden vatandaşlar, darbe girişimine tepkilerini gün ağarıncaya kadar sürdürüyor.

Tasavvuf müziği sanatçısı Emirhan Doğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, nöbetin 12'nci günü olmasına rağmen meydandaki kalabalığın gitgide arttığını söyledi.

Her akşam sahne alarak, meydanı dolduran vatandaşlara ilahiler seslendirdiğini belirten Doğan, ''Vatan nöbetini, ilahilerle vakit geçirerek gerçekleştiriyoruz. Bu olay, ülkemizin birlik ve beraberliğinin ne kadar güçlü olduğunu tüm dünyaya gösterdi.'' diye konuştu.

 

Yerel Haberleri

M1 Konya AVM’de imza günleri ve Kitap Fuarı başlıyor
Bel ağrınız artıyorsa bu bilgiye kulak verin
Meram'ın Yeşil Hazinesi Kışa Hazırlanıyor
Kış Gelmeden Teslim! Hacılar'da 552 Konutluk TOKİ Projesi Hız Kesmiyor
Türkiye'nin gururu SOLOTÜRK, Kayseri semalarını renklendirdi