Konya'nın Beyşehir ilçesinde ağır darp sonucu yaralanan 3,5 yaşındaki erkek çocuk, kaldırıldığı hastanede yoğun bakımda tedavi altına alındı. Olayla ilgili çocuğun annesi H.A. ve sevgilisi M.A.E. tutuklandı.
Olay, gece saat 02.00 sıralarında Beyşehir’e bağlı Avşar Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, bir kişinin bağırması ve çocuğun çığlık seslerini duyan komşuların ihbarı üzerine adrese polis ekipleri sevk edildi. Kapının açılmasıyla karşılarında ağlayan bir çocuk bulan ekipler, çocuğun şiddet gördüğü şüphesiyle inceleme başlattı.
M.D.Ç. isimli 3,5 yaşındaki erkek çocuğun vücudunun çeşitli bölgelerinde morarmalar, yanıklar ve yara izleri tespit edildi. Beyşehir Devlet Hastanesi'nde yapılan ilk muayenede ise çocuğun kafatasında travma ve deri altı kanamalar belirlendi. Durumu ağır olan çocuk, Konya Şehir Hastanesi’ne sevk edilerek yoğun bakımda tedavi altına alındı.
Şüpheliler H.A. ve M.A.E., Beyşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü’ndeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilerek çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Zanlılar, Seydişehir Cezaevi’ne gönderildi.
M.D.Ç. adlı çocuk, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ekipleri tarafından devlet korumasına alındı.