Konya'da bir ilk daha! Turnikeli otobüs durağı

Konya Büyükşehir Kültürpark otobüs duraklarına turnike sistemi kurdu. Yeni sistemle hem sürücü ve yaya güvenliği sağlandı, hem de otobüslerin durakta günlük bekleme süresi 518 dakika daha azaltılarak yakıt sarfiyatı ve karbon salınımı azaltılmış oldu

Konya Büyükşehir Belediyesi, Kültürpark otobüs duraklarına kurduğu turnike sistemiyle cadde boyunca oluşan trafik yoğunluğunun önüne geçip sürücü ve yaya güvenliğini sağlarken, aynı zamanda otobüslerin durakta günlük bekleme süresini 518 dakika daha azaltarak yakıt sarfiyatını azalttı.

Konya Büyükşehir Belediyesi, toplu ulaşımda kaliteyi artırmaya yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Toplu ulaşım alanında insan odaklı planlama anlayışıyla örnek olan Konya Büyükşehir Belediyesi, sürdürülebilir ulaşım çerçevesinde son olarak Kültürpark otobüs duraklarına turnike sistemi kurdu.

YOLCULARIN ALTERNATİF HAT TERCİHLERİ KOLAYLAŞTI

Kültürpark otobüs duraklarındaki trafik yoğunluğunun önüne geçerek trafikteki diğer sürücülere ve yayalara daha güvenli bir ortam sağlamak hedefiyle gerçekleştirilen turnike sistemi, benzer güzergaha sahip otobüs hatlarını aynı turnikede birleştirerek yolcuların alternatif hat tercihlerini kolaylaştırıyor.

BİNİŞ SÜRELERİ KISALDI

Sistem sayesinde biniş süreleri kısalarak daha konforlu bir yolculuğa kavuşan vatandaşlar, otobüslerin oluşturduğu yoğun parklanma arasından geçmek yerine daha güvenli iniş-biniş yapabiliyor.

BEKLEME SÜRESİ GÜNLÜK 518 DAKİKA DAHA AZALDI

Günlük 68 hat, bin 656 sefer ve 22 bin yolcu hareketliliğiyle Konya'nın en büyük aktarma merkezi olan Kültürpark duraklarında kurulan turnike sistemiyle otobüslerin bekleme süresi günlük 518 dakika daha azaldı. Otobüslerin yakıt sarfiyatı da azalırken; sistem çerçevesinde karbon salınımı 55 bin 663 gram daha düşürerek çevrenin korunmasına da katkı sağlandı.

Yorum Yap
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

KONYA Haberleri

Konya'nın kalbi Ramazan'da burada atıyor! Hesaplı ve güvenilir iftar
Konya’da 602 uyuşturucu hapla yakalanan şahıs hakkında ilk karar
Konya'da aranıyordu! Başkasının ehliyetine fotoğrafını yapıştırınca yakalandı
Konya'da atla caddeye çıkan genci gören şok oldu!
Alman çift karavanla Türkiye turuna Konya'da mola verdi