Konya'da başlayan tarihi eser operasyonu İzmir'de sonuçlandı

İzmir'de, bir araçta 193 tarihi eser ele geçirildi. Şüpheli gözaltına alındı, tarihi eserler müze müdürlüğü yetkililerine teslim edildi.

Alınan bilgiye göre, İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Konya'da yaşayan E.Y'nin sosyal medya hesabı üzerinden tarihi eserleri pazarlamaya çalıştığını ve satmak için İzmir'e geleceği bilgisine ulaştı.

Bornova ilçesinde durdurulan E.Y'nin aracında yapılan aramalarda, Helenistik, Roma, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerine ait 177 sikke, 5 yüzük, 10 madalyon ucu ve 1 mühür olmak üzere toplam 193 tarihi eser ele geçirildi.

Şüpheli gözaltına alındı, tarihi eserler müze müdürlüğü yetkililerine teslim edildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

POLİS-ADLİYE Haberleri

Mermer paletin altında kalan işçi hayatını kaybetti
Bakan Gürlek’in tapu kayıtlarını sorgulayan tapu müdürü tutuklandı
Galatasaraylı futbolcu Metehan Baltacı hakkında tahliye kararı
Halka arz vaadiyle para toplayan 65 kişiye gözaltı
İzzet Yıldızhan neden tutuklandı? Cinayet dosyasında dikkat çeken detay