Konya'da 3 Deprem! Sabahtan Beri Hareketlilik Sürüyor

Konya'da sabahtan bu yana 3 deprem kaydedildi. İlk deprem 05.57'de Tuzlukçu ilçesinde, diğer iki deprem ise 08.55 ve 08.58'de Meram ilçesi Kızılören Mahallesi'nde meydana geldi. Depremlerin büyüklükleri 1.1 ile 1.5 arasında değişti.

Günde 3 Deprem

AFAD'ın verilerine göre, Nisan ayı başından beri Konya'da en büyüğü 3.2 şiddetinde olmak üzere toplam 16 deprem kaydedildi. Son üç deprem ise sabahın erken saatlerinde meydana geldi.

İlk Deprem Tuzlukçu'da

İlk deprem saat 05.57'de Tuzlukçu ilçesinde kaydedildi. 1.1 büyüklüğündeki depremin 8 kilometre derinlikte olduğu bildirildi.

Meram'da 2 Deprem

İkinci depremin merkez üssü Meram ilçesi Kızılören Mahallesi'nde 08.55'te meydana gelen depremin büyüklüğü 1.5, derinliği ise 7 kilometre olarak kayıtlara geçti. Üçüncü deprem de Meram ilçesi Kızılören Mahallesi'nde önceki depremden 3 dakika sonra 08.58'de kaydedildi. Deprem yerin 7 kilometre derinliğinde kaydedildi ve büyüklüğü de 1.5.

Son depremler, Ramazan Bayramı'nın ilk günü Kızılören Mahallesi'nde meydana gelen 2.0 ve 3.2 büyüklüğündeki depremleri akıllara getirdi. Depremler, geç saatte olması sebebiyle çok fazla vatandaş tarafından hissedilmemişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Haberleri

Konya'da Yıldırım Düştü, Yangın Çıktı
Ereğli'den firar etti, Kulu'da yakalandı
Karpuz yüklü kamyonet devrildi, her yer karpuz oldu
Psikolojik sorunları olan kadın 4. kattan düştü
Filistin Gençlik Çalıştayı Sona Erdi