Konya STK Platformu'ndan skandal gösteriye sert tepki: Şeb-i Arus emanetimizdir

İBB'nin skandal Şeb-i Arus gösterisine tepkiler sürüyor. Konya STK Platformu, "Temel değerlerimiz, inançlarımız ve kimliğimize doğrudan saldırı niteliğindeki şaklabanlıkları kabullenmemiz mümkün değildir" açıklamasında bulundu

Konya Sivil Toplum Kuruluşları Platformu, İBB'nin skandal Şeb-i Arus gösterisine sert bir dille tepki gösterdi. Yapılan açıklamada, "İstanbul Büyükşehir Belediyesi organizasyonuyla düzenlenen ve temel değerlerimiz, inançlarımız ve kimliğimize doğrudan saldırı niteliğindeki şaklabanlıkları kabullenmemiz mümkün değildir" denildi.

Konya STK Platformu'ndan yapılan yazılı açıklamada şu ifadeler kullanıldı: Geçtiğimiz hafta, 17 Aralık günü, İstanbul Büyükşehir Belediyesi organizasyonuyla düzenlenen ve temel değerlerimiz, inançlarımız ve kimliğimize doğrudan saldırı niteliğindeki şaklabanlıkları kabullenmemiz mümkün değildir. Anılan toplantıda sergilenen tavırlar öncelikle bizlere ve toplumumuza hakaretin ötesinde harimi ismetimize bir tasalluttur. Gerek Sema heyetinin teşekkülünde, gerekse icrasında sergilenen gayri İslami, gayri ahlaki tavır ve hareketler dikkatimizden kaçmadı.

Hazreti Pir’in "Sağ olduğum müddetçe, Kur'an'ın kölesi, bendesiyim; Ben Muhammed Muhtar’ın yolunun tozuyum; Benim sözümden bundan başkasını, bir kimse naklederse; Ben ondan da bizarım, onun sözünden de" şeklinde tarafını ve bağlılığını gösterdiği değerleri hedef alan bu toplantı ve muhteviyatını şiddetle kınıyoruz.

Ayrıca, anılan toplantıda sergilenen Tek Parti dönemi alışkanlıkları ile Kuran’ın ve ibadetlerimizin aslından koparılarak, güya Türkçeleştirilmesi provasını da not ediyoruz. Masum bir girişim olmadığı açıkça belli olan, Jakoben zihniyetin tezahürü şeklindeki bu teşebbüs milletin maşeri vicdanında yer bulmayacağı gibi, biz Sivil Toplum kuruluşlarının karşı duruşuyla da akamete uğratılacaktır.

Bir yerel yönetim biriminin halkından, milletinden bu kadar kopuk olması sonucunda gündemimizi işgal eden zihniyeti ve müsebbiplerini kınıyor, milletimizi bu yöndeki sapıklıkları tel’ine davet ediyoruz. Başta bizlere, Konya’ya emanet edilen mirasın savunucusu olacağımızı ilan eder, Konya STK Platformu olarak gerekli tepkiyi vereceğimizi kamuoyuna saygıyla duyururuz.

Konya STK Platformu

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

KONYA Haberleri

Konya'nın kalbi Ramazan'da burada atıyor! Hesaplı ve güvenilir iftar
Konya’da 602 uyuşturucu hapla yakalanan şahıs hakkında ilk karar
Konya'da aranıyordu! Başkasının ehliyetine fotoğrafını yapıştırınca yakalandı
Konya'da atla caddeye çıkan genci gören şok oldu!
Alman çift karavanla Türkiye turuna Konya'da mola verdi