Konya yerel yönetim tarihinin önemli isimlerinden biri olan, Selçuklu Belediyesi'nin kurucu başkanı İsmail Öksüzler yaşamını yitirdi. Acı haber, Konya siyaset, iş ve cemiyet hayatında büyük bir üzüntüyle karşılandı. Uzun süredir kentin gelişimine tanıklık eden ve Selçuklu'nun modern bir ilçe olmasında ilk harcı koyan Öksüzler, geride derin bir iz bıraktı.
Selçuklu’nun Temellerini Atmıştı
İsmail Öksüzler, 1989 yılında Selçuklu’nun ilçe statüsü kazanmasının ardından yapılan yerel seçimlerde göreve gelerek ilçenin ilk belediye başkanı olmuştu. 1989-1999 yılları arasında iki dönem kesintisiz olarak belediye başkanlığı koltuğunda oturan Öksüzler, yeni kurulan bir belediyenin kurumsal altyapısını sıfırdan inşa etmiş ve bugün Konya’nın en büyük ilçelerinden biri olan Selçuklu’nun imar ve şehircilik hamlelerine öncülük etmişti.
10 Yıllık Hizmet Dönemi
Görev süresi boyunca Selçuklu’nun köy ve kasaba görünümünden sıyrılıp planlı bir şehirleşme modeline geçmesi için yoğun mesai harcayan Öksüzler, 1999 yılında görevini Doç. Dr. Adem Esen’e devretmişti. Konya’ya yaptığı hizmetlerle adını kentin hafızasına altın harflerle yazdıran merhum İsmail Öksüzler’in cenaze programının önümüzdeki saatlerde netleşmesi bekleniyor.
Cenaze Bugün
Öksüzler'in cenazesinin öğle namazına müteakip Hacıveyis Camii'nden Üçler Mezarlığına defnedileceği bildirildi.