Konya Milletvekili Karaduman'dan Çin Büyükelçiliği önünde Doğu Türkistan açıklaması

Saadet Partisi Konya Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, Çin Büyükelçiliği önünde Doğu Türkistanlıların yaşadığı mağduriyetlerle ilgili basın açıklaması gerçekleştirdi.

Saadet Partisi Konya Konya Milletvekili ve Gençlik Kolları Genel Başkanı Abdulkadir Karaduman, gençlik kolları üyeleri ve Doğu Türkistanlı gençlerin katılımıyla Çin Büyükelçiliği önünde Doğu Türkistanlıların yaşadığı mağduriyetlerle ilgili basın açıklaması gerçekleştirdi.

Saadet Partisi Konya Konya Milletvekili Karaduman, "Doğu Türkistan'da gözü yaşlı çocuklar, iffeti kirletilen kadınlar ve gözü önünde çocukları öldürülen adamlar aşkına bu zulme ses çıkarmalıyız. Zalim Çin Devleti ile ilişkileri güçlendireceğiz diye Doğu Türkistanlıları zulme ve zalime teslim edemeyiz" dedi.

Karaduman “Doğu Türkistan bizim için Filistin kadar mühim, Doğu Türkistan bizim Suriye kadar değerli ve Karabağ kadar kıymetli bir meseledir” ifadelerini kullandı.

Milletvekili Karaduman, Doğu Türkistanlıların siyasi pazarlık malzemesi yapılmasını kabul etmediklerini belirterek, çeşitli siyasi ve ticari kaygılarla Çin zulmüne sessiz kalanların yapılan zulme ortak olduğunu söyledi.

Doğu Türkistanlı gençler günlerdir Çin Büyükelçiliği önünde seslerini duyurmaya çalışıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Burhanettin Duran'dan Küresel Kriz ve Medya Açıklaması
Dizisi final yaptı sinemada 4 filmi gösterildi tartışması bitmedi
Diyanet'ten Sosyal Medya Uyarısı: Ölçülü Olun
Turgut Özal'ı Taşıyan O Ambulans Yıllar Sonra Koleksiyonda Çıktı
DUVARA FOTOĞRAFLI 'İŞEME' İNTİKAMI