Konya Merkezli "Paralel Yapı" Operasyonu: Himmet vermeyen işadamlarına şantaj yapmışlar!

Operasyonun, örgütün finansal yapısına yönelik olduğu belirtildi

KONYA (AA) - Konya merkezli "Paralel Yapı" iddialarına ilişkin soruşturma kapsamında düzenlenen operasyonun, örgütün finansal yapısına yönelik olduğu öğrenildi.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, sabah saatlerinde Konya merkezli başlatılan operasyon kapsamında gözaltına alınacak şüphelileri yakalama çalışmaları sürüyor.

Operasyonun, örgütün finansal yapısına yönelik olduğu öğrenildi. 

Örgüt üyesi belirli kişilere şirketlerin "zimmetlendiği", bu doğrultuda şirket sahiplerinden "himmet parası" tahsis edildiği ileri sürüldü.

İstenilen para alınamadığında ise iş adamlarının tehdit edildiği ve şantaj yapıldığı iddia edildi. Bu konuda, polise başvuran çok sayıda iş adamının ifadesine başvurulduğu belirtildi.

Bazı dönemlerde yargı kararlarına müdahale edildiği, şüphelilerin, kendi lehlerine karar çıkarmak için bilirkişi heyetlerini "ayarladığı" ileri sürüldü.

Operasyon kapsamında daha önce tutuklanan avukat M.O'nun, Selçuk Üniversitesine ait bir arsanın Mevlana Üniversitesine devri ile ilgili de usulsüzlük yaptığı iddia edilmişti.

Yerel Haberleri

Geleceğin mühendislerine mavi derinliklerden kariyer çağrısı
NEÜ’den Rusya’da Dev İş Birliği: İnşaat Mühendisliğinde Yeni Dönem
Karapınar’da kamyon ile minibüs çarpıştı: 4 yaralı
3 GÜNDÜR KAYIPTI, SAĞ BULUNDU
KONYA'DA BÜYÜK NARKOTİK OPERASYONU