Konya merkezli FETÖ/PDY operasyonu

Adliyeye sevk edilen 11'i muvazzaf asker 12 kişi, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı

KONYA (AA) - Konya merkezli 8 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda gözaltına alınan 11'i muvazzaf asker 12 zanlı adli kontrol şartıyla salıverildi.

Konya Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince düzenlenen operasyonda 3 kişinin daha yakalanmasıyla gözaltı sayısı 12'ye yükseldi.

Konya merkezli İstanbul, Ankara, Antalya, Burdur, Hatay, Kütahya ve Tunceli'de düzenlenen eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan bir subay ve 11 astsubay ile meslekten ihraç edilen bir askerin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Adliyeye sevk edilen zanlılar, savcılıktaki işlemlerin ardından çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Konya merkezli 8 ilde 7 Kasım'da düzenlenen operasyonda 9 asker gözaltına alınmıştı.

AA

Gündem Haberleri

TUZ GÖLÜ YÜZDE 45 BÜYÜDÜ
Berberde Hayat Kurtaran Müdahale: Boğazına Erik Kaçan Müşteriyi Kurtardı
15 Temmuz’un 10’uncu yılında Türkiye’nin birçok kentinde anma etkinlikleri düzenlenecek
Afyonkarahisar’da NATO Zirvesi İçin 10 Günlük Yasak Kararı
700 DİRİ FAY NE ANLAMA GELİYOR?