Konya merkezli FETÖ/PDY operasyonu

Adliyeye sevk edilen 11'i muvazzaf asker 12 kişi, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı

KONYA (AA) - Konya merkezli 8 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda gözaltına alınan 11'i muvazzaf asker 12 zanlı adli kontrol şartıyla salıverildi.

Konya Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince düzenlenen operasyonda 3 kişinin daha yakalanmasıyla gözaltı sayısı 12'ye yükseldi.

Konya merkezli İstanbul, Ankara, Antalya, Burdur, Hatay, Kütahya ve Tunceli'de düzenlenen eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan bir subay ve 11 astsubay ile meslekten ihraç edilen bir askerin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Adliyeye sevk edilen zanlılar, savcılıktaki işlemlerin ardından çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Konya merkezli 8 ilde 7 Kasım'da düzenlenen operasyonda 9 asker gözaltına alınmıştı.

AA

Gündem Haberleri

Konsolosluk saldırısında kurşun yağmurunda kaldılar
Antalya’da yılın serbest fotoğraf ödülü İHA’ya
Ünlü sanatçı İbrahim Tatlıses hastaneye kaldırıldı: Başhekimden ilk açıklama geldi
Fay Hattı Üstünde Tehlikeli Bekleyiş: Afyon Hazır Değil
SUÇ ŞEBEKELERİNE MART DARBESİ