Konya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, FETÖ Silahlı Terör Örgütü'nün faaliyetlerini deşifre etmek amacıyla kapsamlı bir çalışma başlattı. Yürütülen soruşturmalar kapsamında, örgütün güncel yapılanması ve askeri mahrem yapılanması içerisinde aktif rol aldıkları belirlenen şahıslar tespit edildi.
8 İl Eş Zamanlı Olarak Harekete Geçti
Emniyet güçleri tarafından düğmeye basılmasının ardından Konya merkezli olmak üzere; Aksaray, Ankara, Kırıkkale, Hatay, Adana, Gümüşhane ve Antalya illerini kapsayan eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi. Operasyon neticesinde, haklarında yakalama kararı bulunan 21 şüpheli şahıs kıskıvrak yakalanarak gözaltına alındı.
Adli Süreç Titizlikle Yürütülüyor
Gözaltına alınan şüphelilerin, örgüt içerisindeki faaliyetleri ve bağlantıları detaylı bir şekilde incelemeye alındı. Emniyetteki işlemleri devam eden şahıslarla ilgili soruşturma süreci, adli makamlar nezdinde titizlikle sürdürülüyor. Konya Emniyet Müdürlüğü, terörle mücadele konusundaki kararlı duruşunu ve operasyonların hız kesmeden devam edeceğini vurguladı.