Konya Hüyük’te 'kırmızı çizgi' etkinliği

Konya'nın Hüyük ilçesi Belediye Başkanı Mehmet Çiğdem, ışıksız yaya geçitlerine çizilen kırmızı çizgilerin sürücülerde farkındalık oluşturacağını söyledi

Konya'nın Hüyük ilçesinde de İçişleri Bakanlığı'nca başlatılan 'Yayalar Kırmızı Çizgimizdir' etkinliği gerçekleştirildi. Çalışma ile ışıksız yaya geçitlerine çizilen kırmızı çizgilerin sürücülerde farkındalık oluşturacağı bildirildi.

Hüyük Belediye Başkanı Mehmet Çiğdem yaptığı açıklamada, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun sosyal medya hesabından duyurduğu "30 Mart'ta kırmızı çizgimizi çekiyoruz" paylaşımının ardından Hüyük'te de belediye olarak bir çalışma başlattıklarını söyledi. Bu çerçevede, ilçe genelinde yaya geçitlerine kırmızı çizgiler çizildiğini vurgulayan Başkan Çiğdem, "Yakından takip ettiğimiz bu çalışmayı ilçemizde de hayata geçiriyoruz. Kırmızı çizgi uygulaması, kavşak giriş ve çıkışları ile yaya ve okul yaya geçitlerine yaklaşan sürücülerin yavaşlayarak durmasını ve buradan geçmekte olan vatandaşların daha güvenli bir şekilde geçişine imkan sağlayacak. Bu anlamda yayalara ilk geçiş hakkını vermesi anlamında uygulamanın dikkat çekeceğine ve farkındalık oluşturacağına inanıyoruz" ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri

M1 Konya AVM’de imza günleri ve Kitap Fuarı başlıyor
Bel ağrınız artıyorsa bu bilgiye kulak verin
Meram'ın Yeşil Hazinesi Kışa Hazırlanıyor
Kış Gelmeden Teslim! Hacılar'da 552 Konutluk TOKİ Projesi Hız Kesmiyor
Türkiye'nin gururu SOLOTÜRK, Kayseri semalarını renklendirdi