Konya Hakan Şükür’ü bekliyor

M. Ali Köseoğlu

 

AK Parti İl Başkanlığı bir süredir çok önemli bir çalışma yürütüyor…

‘Tanıtım ve Medya Günleri’ adı altında…

Bir yandan şehirdeki gazetecilerle bir araya geliyor teşkilat…

Diğer yandan da medya ve siyaset dünyasının önemli isimleriyle basını buluşturuyor…

Gazeteci Ünal Tanık, Yiğit Bulut… AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik… Son olarak da Adalet Bakanı Sadullah Ergin

Ben şahsen Ünal Tanık, Hüseyin Çelik ve dün de Sadullah Ergin’in programlarını takip ettim.

Bu buluşmaları Konya’yı yerel siyasetin yanı sıra ülke siyasetine de ‘bağlayacak’ bir ince fikrin ürünü olarak görüyorum.

Başta AK Parti İl Başkanı Ahmet Sorgun olmak üzere, Tanıtım ve Medyadan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Mustafa Yazlık’ı ve onun çalışma arkadaşlarını kutluyorum.

***

Sadullah Bey’in basın toplantısı için Dedeman Otel’e ulaştığımda İl Yönetim Kurulu Üyeleri Mehmet Ali Algül, Tamer Yiğit, Mehmet Önal ve Önder Arslan’la hemen kapıda karşılaştık.

Başkan Yardımcısı Mustafa Yazlık, AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Kabakcı ile birlikte misafirleri ağırlıyordu. AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Baloğlu da onlarla birlikte…

Kabakcı Bey’e şıklığı üzerine bir espri yaptım; hoşuna gitti.

Daha sonra Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’le selamlaştık.

Bir hukukçu olarak Tahir Bey için, Bakan Sadullah Ergin’in Konya ziyareti ayrı bir anlama sahipti.

***

Basın toplantısının düzenleneceği salona geldiğimizde AK Parti Konya milletvekili Mustafa Akış’ı gördük. Mustafa Akış, Harun Tüfekçi ve Mustafa Baloğlu bir süre oturduktan sonra kalkıp salonla selamlaştılar. İki bayan milletvekili Ayşe Türkmenoğlu ve Gülay Samancı ise toplantı başladıktan sonra dâhil oldular.

***

Bunlar toplantı öncesinden birkaç not. Yazının esası sayılmaz…

Bakan Ergin, Konya’da AK Parti hükümetinin 10 yılını sanki sine vizyon izliyormuşuz gibi anlattı.

İşte altını çizdiklerim:

-İnsanlar akşam zengin yatıp, sabah fakir kalkabiliyordu. 3 Kasım 2002'de AK Parti geldi ve bugün 10 yıl geçti. Sağlıktan adalete kadar birçok alanda Türkiye çok önemli mesafeler kat etti.

-2002 yılında Türkiye’nin milli geliri ile bugünkü milli gelire baktığınızda 4,5-5 katı milli gelir görüyorsunuz. 36 milyar dolar ihracat yapan bir ülke iken 150 milyar dolar dış ticaret yapar hale geldi.

-IMF’ye 23,5 milyar dolar borcu varken, bugün 1 milyar borca düşmüş durumda. Bugün IMF’ye 5 milyar dolar kredi verecek duruma gelmiş bulunuyoruz.

-Türkiye terör illeti dışında ciddi bir problemle uğraşmıyor.

- Baktığınız zaman 8-10 yıla gelen darbe ve muhtıra tarihi var. Türk siyaset tarihi dediğinizde adeta darbe, muhtıralar tarihi akla geliyor. Oysa bu ülke 21. yüzyılda AB ile tam üyelik müzakereleri yürütürken demokrasisini tartışır halde tutamazdı. Türkiye son 10 yılda demokrasisindeki kırılganlığı giderecek önemli adımlar atmıştır.

-Demokratik bir anayasanın yapılması da yapılan çalışmaların başında geliyor. Savaş şartlarında yazılan ilk anayasa 1924’te şekillenmiş. 60 darbesi sonrası 61'de yürürlüğe girmiş bir anayasa ve 80 ihtilali sonrası 82'de yapılmış bir anayasa. Bunun psikolojik ağırlığı bile fazla…

***

Bakan Ergin’in de işaret ettiği üzere en büyük illet terör. İnşallah bu illetin kökü de yakın zamanda kazınır, Türkiye bölgesinin güven veren en önemli ülkesi olma yolundaki bu engelden de kurtulur.

Elbette Bakan Bey adalet alanında yapılanlardan da uzun uzun bahsetti ama siz onları haberlerden takip etmişsinizdir.

***

Son olarak Tanıtım ve Medya Günleri için benden birkaç isim…

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik

Yeni AK Partili Süleyman Soylu… Menderes Türel

Bir de Teoman Rıza Güneri olabilir.

Hatta Hakan Şükür… Hakan Şükür gelirse Konyaspor’un haliyle ilgili de konuşabilir, taktikler alabiliriz.

Samimiyetle söylüyorum; Hakan Şükür’ü tez zamanda Konya’ya bekliyoruz.

Yorum Yap
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.