Konya Büyükşehir ilk kez TUR 2026 sahnesinde

61. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu yarın başlıyor. 8 etaplık dev organizasyonda Konya Büyükşehir ilk kez ProSeries seviyesinde yarışacak.

Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu, bu yıl 61. kez düzenleniyor. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı himayesinde, Gençlik ve Spor Bakanlığı desteği ve Türkiye Bisiklet Federasyonu organizasyonuyla gerçekleşen yarış, UCI Avrupa Turları takviminde yer alıyor.

26 Nisan - 3 Mayıs tarihleri arasında koşulacak TUR 2026;
8 gün, 8 etap ve 1.133,5 kilometrelik parkurda gerçekleşecek.
Organizasyonda 23 takım, 27 ülkeden 161 bisikletçi mücadele edecek.

Çeşme’den Ankara’ya uzanan büyük yolculuk

Yarış, bu yıl ilk kez Çeşme’den start alıp Ankara’da tamamlanacak. Parkur boyunca 5 şehir, 20’den fazla ilçe ve 60’tan fazla yerleşim noktası geçilerek Türkiye’nin doğal ve kültürel zenginlikleri dünyaya tanıtılacak.

Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, organizasyonu yalnızca bir yarış değil, güçlü bir hikâye olarak tanımlayarak, TUR’un uluslararası alanda her yıl daha fazla değer kazandığını vurguladı.

Konya Büyükşehir ilk kez bu seviyede

TUR 2026’nın dikkat çeken başlıklarından biri ise Konya Büyükşehir Belediyespor’un ilk kez ProSeries kategorisinde yer alacak olması.

Takımın sporcusu Ramazan Yılmaz, disiplinler arası yarışmanın zorluklarına dikkat çekerek,
“Sprint odaklı bir stratejiyle etaplarda güçlü sonuçlar hedefliyoruz” dedi.

Türk takımlarından güçlü katılım

Organizasyonda yer alan Türk ekipleri:

  • İstanbul Team

  • Spor Toto Cycling Team

  • Konya Büyükşehir Belediyespor

  • Muğla Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü

Türk sporcular, artık yalnızca katılım değil, rekabet ve başarı hedefiyle yarışıyor.

Kritik etaplar yarışın kaderini belirleyecek

TUR 2026’da sporcular;
turkuaz, yeşil, kırmızı ve beyaz lider formalar için pedal çevirecek.

Öne çıkan etaplar:

  • Marmaris-Kıran: İlk büyük kırılma noktası

  • Antalya-Feslikan: Kraliçe etap

  • Patara-Kemer: Dayanıklılık testi

  • Ankara finali: Beştepe ve Anıtkabir hattı

Açılış yarın Çeşme’de

Turun ilk etabı, yarın saat 10.50’de Çeşme Kalesi önünden başlayacak ve Selçuk’ta sona erecek. Yarış, TRT Spor ve Eurosport ekranlarından canlı yayınlanacak.

TUR 2026, dünya yıldızlarıyla birlikte Türk sporcuların da sahne alacağı, yüksek tempolu ve rekabet dolu bir organizasyon olmaya hazırlanıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri

Antalya'yı Alanya mı kurtaracak? Son 2 maç
Türkiye'den gitti 2 şampiyonluk kazandı
Rinğde Türkiye-Rusya savaşı
Konya Gücü Süper Grup’a Yükseldi
Selçuklu Belediyespor U15’te Şampiyon Oldu