Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Altay'ın girişimleri başarılı oldu! Az önce duyurdu

Dünya genelinde tarımından kaçınılan ve Konya'da Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay'ın girişimleriyle çiftçilerin büyük ilgi gösterdiği lavanta ekiminde yeni gelişmeler yaşanıyor.

Yılın her mevsimi canlı kalabilen, kuru ve soğuk havalara karşı dirençli olan lavanta bitkisi Konya'nın tarım arazilerini süslüyor. Göreve geldiği günden bugüne kadar tarımsal desteklere büyük önem verdiği bilinen Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay'ın girişimleriyle çiftçilerin ekmesi sağlanan lavanta bitkisinin önümüzdeki günlerde şehir ekonomisine önemli katkılar yapması bekleniyor.

Konya'nın ilçelerinde farklı toprak türlerinde denemeleri yapılan lavanta bitkisinin denemelerinin sürdüğünü aktaran Başkan Altay, adres vermeden yaptığı sosyal medya paylaşımıyla yine bir arazide yaptıkları denemelerin de başarılı olduğunu bildirdi.

Başkan Altay son durumu şu cümlelerle duyurdu:

Güzel ve bereketli bir haber paylaşayım. Deneme amaçlı lavanta üretimimiz başarılı oldu. Üreticilerimize yüzde 85 hibe ile verdiğimiz 1,2 Milyon adet lavanta fidesi toprakla buluşuyor. Bereketli olsun.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

KONYA Haberleri

Konya'nın kalbi Ramazan'da burada atıyor! Hesaplı ve güvenilir iftar
Konya’da 602 uyuşturucu hapla yakalanan şahıs hakkında ilk karar
Konya'da aranıyordu! Başkasının ehliyetine fotoğrafını yapıştırınca yakalandı
Konya'da atla caddeye çıkan genci gören şok oldu!
Alman çift karavanla Türkiye turuna Konya'da mola verdi