Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Akyürek:

"Yeni Büyükşehir Yasası kapsamında Konya'nın tamamında spor salonu ve çok amaçlı salon yapımını yaygınlaştıracağız"

KONYA (AA) - Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Büyükşehir Yasası kapsamında Konya'da spor salonu ve çok amaçlı salon yapımını yaygınlaştıracaklarını söyledi.

Akyürek, belediye tarafından şehir merkezindeki 10 okula yapılan çok amaçlı spor salonlarının okullar tarafından yoğun olarak kullanıldığını belirtti.

Konya’da eğitime desteklerinin artarak devam ettiğini dile getiren Akyürek, gençlerin sağlıklı ortamlarda spor yapabilmelerini sağlamak amacıyla 10 okulda spor salonu yaptıklarını hatırlattı.

Spor salonlarında voleybol ve basketbol müsabakalarıyla halk oyunları gösterilerinin ve konserlerin yapılabildiğini ifade eden Akyürek, şunları kaydetti:

"Kapalı alanları bin 730 metrekare olan spor salonları 3 kattan oluşuyor ve engellilerin kullanımına uygun şekilde inşa edildi. Salonlarda seyirciler için de 180 kişilik arkalıklı koltuğu olan tribün bulunuyor. 10 spor salonu 10 milyon 600 bin liraya mal oldu. İhtiyaç olan okullara yeni salon yapımını sürdüreceğiz. Yeni Büyükşehir Yasası kapsamında Konya'nın tamamında spor salonu ve çok amaçlı salon yapımını yaygınlaştıracağız."

Yerel Haberleri

Geleceğin mühendislerine mavi derinliklerden kariyer çağrısı
NEÜ’den Rusya’da Dev İş Birliği: İnşaat Mühendisliğinde Yeni Dönem
Karapınar’da kamyon ile minibüs çarpıştı: 4 yaralı
3 GÜNDÜR KAYIPTI, SAĞ BULUNDU
KONYA'DA BÜYÜK NARKOTİK OPERASYONU