Konya'nın Bozkır ilçesinde, Tarım ve Orman Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü ile İlçe Tarım Müdürlüğü iş birliğiyle yürütülen "Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi" kapsamında önemli bir adım daha atıldı. Proje doğrultusunda, Çağlayan Göletine 40 bin, Bozkır Barajına ise 187 bin 500 yavru sazan balığı olmak üzere toplamda 227 bin 500 yavru balık suya bırakıldı.
Balıklandırmanın Bölgeye Katkıları Vurgulandı
Balık bırakma töreninde konuşan Bozkır Kaymakamı Hasan Çimer, "Bu şekilde iç sulardaki balıklandırma işlemimiz, Tarım ve Orman Bakanlığımız, ilçe tarım müdürlüğümüz ve ziraat odası başkanlığımızın destekleriyle devam edecek" dedi.
Çimer, "Bıraktığımız balıklardan yaklaşık 1 milyonluk yavrulama, Bozkır Barajı'na bırakılan balıklardan ise yaklaşık 23 milyonluk bir yavrulama bekliyoruz. Bu çalışmalar sayesinde bölgedeki balık popülasyonu artacak ve kooperatifleşme ile üretim anlamında önemli katkılar sağlanacak" ifadelerini kullandı.
Sürdürülebilir Balıkçılık İçin Kurallara Uymak Şart
Bozkır İlçe Tarım ve Orman Müdürü Halil Durmuş ise, göletlerdeki biyoçeşitliliğin korunması ve su ürünlerinin gelecek nesillere aktarılması için av araçları, balık boyu, av zamanı ve yasaklarına uyulmasının önemine dikkat çekti. Durmuş, "Balıkların en az bir kez üremesine olanak sağlanmalı. Amatör avcılarımızın bu konuda duyarlı olmalarını rica ediyoruz" diye konuştu.
Bölge Avcıları ve Üreticilere Bereketli Sezon Dileği
Kaymakam Çimer ayrıca, "Bölgemiz geniş bir avlanma alanına sahip. Komşu ilçeler ve illerden gelen avcılar için de güzel ve bereketli bir sezon geçmesini diliyoruz" mesajını verdi.