Konya Beyşehir Gölü'nde son dakika gelişmesi! Başkan duyurdu

Son dakika haberine göre Konya Beyşehir Gölü'nde bazı olumsuzluklar meydana geldi. Beyşehir Belediyesi de son durumu paylaştı. Yapılan araştırmalarda gölün seviyesiyle ilgili açıklamalar yapıldı.

Duyuruda şu cümleler kullanıldı:

Kıymetli Hemşehrilerim;

Şehrimizin gözbebeği ‘‘Beyşehir Gölümüzün’’ her daim ve her ortamda hakkını hukukunu koruma noktasında takipçisi olduğumun sizler yakın şahidisiniz.

Yine bu noktada; son günlerde Gölümüzden yoğun su salımı ve göl kotumuzdaki gözle görülür çekilmeden sonra 24 Ağustos 2020 Pazartesi günü, Belediyemiz teknik personellerince yaptırdığımız ölçümde göl kotunun 1122.55 m olduğu tarafımızca tespit edilmiştir. Bu su salımı neticesinde 1122.40 m kotuna kısa sürede gelineceğinden, bugün itibariyle (27 Ağustos 2020 Perşembe) DSİ 4. Bölge Müdürlüğüne gerekli yazılar yazılmıştır. Aynı kotta ( 1122.40 m ) kapakların kapatılması uyarısında bulunulmuştur.

Gölümüzden alınan suyun ülke tarımı ve ülke ekonomisine katkısının farkındayız ancak karşılığında gölün kıyı kotunun ( 1122.40 m ) korunması noktasında da gösterişten uzak, kararlılıkla mücadelesini vermekteyiz.

Şahsımın; Beyşehir ve Beyşehir Gölü Sevdamı bilenler bilir, Beyşehir Gölü vazgeçilmezimdir !
Kamuoyuna Saygıyla Duyurulur.

Adil Bayındır | İnşaat Mühendisi | Beyşehir Belediye Başkanı

KONYA Haberleri

Konya’da Yıllardır Beklenen O Projede Tarih Belli Oldu! İlk Adım Atıldı
Konya’da Yaz Modu Kapanıyor: Termometreler 23 Dereceye Geriliyor
DUALAR SEMAYA YÜKSELDİ
Saniyelik Şovun Bedeli 140 Bin Lira! Konya Polisi Affetmedi
Akşehir'in Milli Mücadele’deki Hayati Rolü