Konya 8 Ekim’de Sağanak Yağışa Hazırlansın! Muğla Turuncu, 8 İl Sarı Kodlu Uyarı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Muğla ve 8 il için uyarıda bulundu. İstanbul’da sağanak ve lodos etkili olurken, Konya 8 Ekim’de yoğun yağışa teslim olacak.

MEMLEKET-ÖZEL HABER-Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son tahminlerine göre; Marmara, Ege, Batı Akdeniz ile İç Anadolu ve Batı Karadeniz’in batısında aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Özellikle Muğla kıyılarında yağışların çok kuvvetli ve yer yer şiddetli olacağı öngörülüyor.

  • Hava Sıcaklığı: Mevsim normallerinde seyredecek.

  • Rüzgar: Genellikle güneyli yönlerden hafif, batı ve iç kesimlerde yer yer kuvvetli (40-60 km/s) esecek.

Turuncu ve Sarı Kodlu Uyarılar Yayınlandı

Meteoroloji, Muğla için turuncu kodlu uyarı yayınladı ve sel ile su baskınlarına karşı vatandaşları uyardı.
Aydın, Balıkesir, Çanakkale, Denizli, Edirne, İzmir, Kırklareli ve Tekirdağ için ise sarı kodlu uyarı verildi.

Konya 8 Ekim’de Yoğun Sağanak Yağışla Karşılaşacak

Meteoroloji tahminlerine göre Konya’da önümüzdeki 5 gün yağış beklenmiyor. Ancak bazı yabancı hava durumu kaynakları, 7 ve 8 Ekim tarihlerinde şehir genelinde yoğun sağanak yağış olabileceğini gösteriyor. Özellikle 8 Ekim’de gün boyu sürecek yağışın etkili olması bekleniyor.

İstanbul’da Gök Gürültülü Sağanak ve Lodos Etkili Olacak

AKOM’dan yapılan açıklamada, İstanbul’da öğle saatlerinden itibaren gök gürültülü sağanak ve lodosun etkili olacağı belirtildi. Vatandaşlar ani su baskınları ve sel riskine karşı önlem almalı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

KONYA Haberleri

KONYA'DA YAĞIŞ SEFERBERLİĞİ
KAZAN DAİRESİ ALEV ALDI
KONYA'DA BÜYÜK KAÇAKÇILIK
Marangozlar Köprüsü'nde önemli detay! Konya'nın beklediğine değecek
Konya'da kahreden kaza: Tabancasını temizlerken kendini vuran genç öldü